Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Tovább zabrálnak a fideszes oligarchák a Balatonnál: „Rákosi után a hazai milliárdosok újra lezárhatják az aligai parti sétányt”

Tovább zabrálnak a fideszes oligarchák a Balatonnál: „Rákosi után a hazai milliárdosok újra lezárhatják az aligai parti sétányt”
Fotó: Facebook/Aligai Fürdőegyesület

A Szabad Európa írta meg szombaton, hogy újabb építési engedélyeket adtak ki Balatonaligán környezetvédelmi hatástanulmány nélkül. Az építkezés egy kikötőbeli közparkot és sétányt venne el a lakosoktól, a mostani természetes, csendes tájképet egy hangos munkaterülettel cserélnének fel, hogy aztán egy zárt, milliárdosoknak szánt villapark álljon a helyén.

Harminc év civil munkája semmisülhet meg, ha Rákosi után a hazai milliárdosok újra lezárhatják az aligai parti sétányt

– összegezte a lapnak Bukovszki András, az Aligai Fürdőegyesület helyettes vezetője.

A kikötő átépítése és bővítése a koncepció szerint a rövidtávon megvalósítani tervezett célok közé tartozik. A hatalmas…

Posted by Építészfórum on Tuesday, January 10, 2023

Mindezt annak ellenére – emlékeztetett –, hogy Lázár János júliusban azt hazudta külön megígérte a parlamentben, hogy a helyiek akarata ellenére nem fog több beruházás indulni a Balatonnál.

A DK vízparti építési moratóriumot akar

A Demokratikus Koalíció az újabb átverés kapcsán azt írta: miközben az oligarchák újabb területeket sajátítanak ki Balatonaligán, az Árnyékkormány egy vízparti építési moratórium bevezetésével mentené meg a tavat

Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan, hogy a fideszes oligarchák a Balaton minden egyes szabad területét kisajátítják maguknak. Elveszik a magyarok pénzét, hogy aztán a magyarok területén építsenek belőle maguknak luxusüdülőket – olvasható a közleményben.

Megemlítik, hogy az Árnyékkormány jelenleg is egy „átfogó Balaton-koncepción dolgozik”. „Ha már most érvényben lenne az általunk javasolt vízparti építési moratórium, a fideszesek egy négyzetmétert sem sajátíthatnának ki az aligai partból” – írták.