Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Kihelyezett kormányülés Sopronban: Megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, elvesszük az extraprofitot

Orbán Viktor miniszterelnök (j3) a Sopronban tartott kihelyezett kormányülésen 2022. június 4-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (j3) a Sopronban tartott kihelyezett kormányülésen 2022. június 4-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével három napos kihelyezett ülést tartott a kormány Sopronban, ahol elfogadták az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A kormányülés legfontosabb témája az elhúzódó orosz-ukrán háború volt. A háború következményeként egy új világgazdasági válság fenyeget. A háborús helyzetben Orbán Viktor vezetésével a miniszterek áttekintették az előttük álló legfontosabb és legsürgősebb feladatokat.

Kihelyezett kormányülés Sopronban. A háborús helyzetben is megvédjük a munkahelyeket, a nyugdíjasokat, a rezsicsökkentést és a családokat!

Posted by Orbán Viktor on Saturday, June 4, 2022

„A cél az, hogy megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, megvédjük a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, valamint az extraprofit-különadóval kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba fizessék be, hozzájárulva az ország védelméhez”

– harsogta az aktuális demagógiát Havasi Bertalan.

Közleménye szerint a kormány elfogadta az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is. Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a rezsicsökkentés fenntartása mellett is tartsa 2022-re a 4,9 százalékos, 2023-ra pedig a 3,5 százalékos hiánycélt – írta.