Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Nyamvadt, tohonya és nem érzi magát sikeresnek a magyar férfiak többsége

A munkában pedig a szakmai fejlődésnél fontosabb, hogy mások mit gondolnak a pozícióról.

Nyamvadt, tohonya és nem érzi magát sikeresnek a magyar férfiak többsége
Fotó: Pexels/Pavlofox

A magyar férfiak kevés hányada érzi magát sikeresnek, és úgy vélik, nincs elég önbizalmuk, miközben fontos számukra a szakmai megbecsülés, ugyanakkor nem vágynak izgalmas életre, de kedvelik a kalandvágyó típusú nőket – derült ki a National Geographic kutatásából, mely annak apropóján képszült, hogy számos olyan műsor szerepel a csatorna kínálatában, amely kifejezetten férfiaknak szól.

A reprezentatív kutatás azt vizsgálta, hogy milyen tényezők befolyásolják a magyar férfiak karrierválasztását, hogyan vélekednek saját magukról és mennyire szeretnének izgalmas életet élni.

A felmérésből kiderült, hogy „leginkább” a 30-39 évesekben ég a felfedezési vágy, bár csak több mint egyötödük vágyik izgalmas életre, és mindössze harmaduk szeret új helyeket felfedezni. Az eggyel idősebb korosztály esetében már alig 7% vágyik izgalmas életre. Érdekes módon, talán ezeknek az eredményeknek némiképp ellentmondva, a megkérdezettek nagy része (70%) vonzóbbnak találja az olyan nőket, akik kalandvágyó, felfedező típusok.

A National Geographic csatorna „Járatlan út” elnevezésű kutatása azt is megmutatta, hogy

  • a válaszadó férfiak csupán 28 százaléka gondolja úgy, hogy saját megítélése szerint magabiztos, kellő önbizalommal rendelkezik;
  • a felsőfokú végzettségűek esetében ez a szám alacsonyabb, alig 14 százalékuk mondta azt, hogy önbecsülése a helyén van;
  • a megkérdezett férfiak 19 százaléka érzi magát sikeresnek.

A megkérdezett magyar férfiak többsége, 67 százaléka, stabilitásra törekszik a mindennapokban. Munkahelyválasztáskor a fizetés összegénél és a szakmai fejlődési lehetőségnél, jóval fontosabb a magas presztízsértékkel bíró állás és a fix munkaóra-szám. Ennek ellenére, a karrierválasztásnál a fizetés összege nagyjából csak egyötödüknek fontos. Sőt, a 30-39 éves korosztály esetében elenyésző kisebbségénél nyom a latban. A megkérdezettek négyötöde válaszolta azt, hogy kevésbé vagy egyáltalán nem számít a pénz.

A „Járatlan út” kutatásból kiderült még, hogy a válaszadók zömét foglalkoztatja, hogy mások magas presztízsértékkel bírónak ítéljék meg a munkáját. A válaszadók közel 80 százalékának kifejezetten fontos, hogy szakmáját mások is megbecsüljék. A szakmai fejlődés a válaszadók közel felénél (47%) merült fel, azonban a döntő többség számára az kevésbé vagy egyáltalán nem mérvadó.