Ujhelyi: Deutsch Tamás vagy nincs tisztában az eseményekkel vagy tudatosan hazudik

Ujhelyi: Deutsch Tamás vagy nincs tisztában az eseményekkel vagy tudatosan hazudik
Fotó: Facebook/Ujhelyi István

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője vagy nincs tisztában az eseményekkel, vagy tudatosan hazudik, ugyanis azt állította, hogy a magyar baloldal támogatója, sőt, kezdeményezője volt az orosz olajembargót tartalmazó szankcióknak – jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője vasárnap.

Ujhelyi István szerint ugyanis a fideszes állításával szemben a valóság az, hogy már hetekkel ezelőtt több alkalommal is világossá tette a baloldali szociáldemokraták képviselőjeként, hogy csak és kizárólag akkor tud támogatni az orosz energiahordozókra vonatkozó uniós szankciós csomagot, ha Magyarország megfelelő kompenzációt, valamint támogatást kap hozzá az európai közösség részéről. Akkor, ha a magyar kormány is azonnali lépéseket tesz, hogy Magyarország minél nagyobb mértékben tudjon az orosz kőolajhoz képest alternatív forrásokból származó nyersanyagot is feldolgozni, biztosítva ezáltal a lakossági és az ipari ellátás biztonságát is.

„Álláspontom szerint csak akkor ugorhatunk a mélyvízbe, ha már tudunk úszni, de legalábbis derekunkon van egy mentőöv” – fogalmazott.

Tamás, miért kell hazudni? 🤬😡😠⬇️⬇️⬇️

Posted by Ujhelyi István dr. on Sunday, May 8, 2022

A szocialista képviselő tájékoztatása szerint az elmúlt napokban levélben szorgalmazta az Európai Bizottság illetékeseinél, hogy az olajimport embargójával kapcsolatban tartsák szem előtt a tagállami adottságokat és a szankciós csomagnál törekedjenek a kompromisszumra.

„Az eszköz csak akkor hatásos, ha pontosan céloznak vele. Ha félrevisz, akkor súlyosabb károkat okoz” – fogalmazott Ujhelyi István, majd hozzátette:

jó lenne, ha ebben a helyzetben a kormánypártok képviselői nem terjesztenének hazugságokat, és a közszolgálati média is megfelelően tájékoztatná a politikai szereplők álláspontjáról a nyilvánosságot.

Kapcsolódó hírek