Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Ujhelyi úgy tudja, meggondolta magát: mégsem nyújtja be a népszavazási kérdését

Ujhelyi úgy tudja, meggondolta magát: mégsem nyújtja be a népszavazási kérdését
Fotó: Facebook/dr. Ujhelyi István

Mégsem nyújtja be népszavazási kérdését az európai uniós tagság megerősítéséről Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselője. Hétfői közleményében azt írta, az ellenzék megosztottsága miatt „a fiókban hagyja” népszavazási kérdését.

Közleményében emlékeztetett: hétfő reggel a Jobbik hivatalosan is benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottságnak saját népszavazási kezdeményezését Magyarország európai uniós tagságának megerősítése érdekében. Hozzátette: ő maga is hasonlóra tett javaslatot vasárnapi nyílt levelében.

„A felesleges párhuzamosságok elkerülése miatt a saját javaslatomat ezért nem adom be, de a legfelsőbb fiókban tartom. A kérdést és a rá adott ellenzéki válasz szükségességét ugyanis az egyik legégetőbb problémának tartom továbbra is”

– magyarázta az ellenzéki kamupártok politikusa, arról értekezve, hogy javaslata „megosztotta a kormányváltást akaró, az európai Magyarországot féltő tábort”, és szerinte az ellenzéki közvélemény nem érti a probléma lényegét, ugyanis – mint írta – nem a népszavazás fogja kiszakítani Magyarországot az Európai Unióból, „hanem a nép szembefordulása, a hangulatának radikális megváltozása, amelyet a Fidesz évek óta mérgez és naponta szondáz”.

A közleményben kitért arra a felvetésre, hogy ezt a népszavazásos bohóckodást is Rogán Antal kérte-e, Ujhelyi István azonban úgy tudja: „nevetséges, gyalázatos és méltatlan” a vád, hogy a Fidesz megrendelésére cselekedne.

Kapcsolódó friss hírek

Most jött! Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautó riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat

Benyújtotta a PedoFidesz az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kiadták a riasztást: szerdán 6 megyét ér el a durva zivatar

Leitatott, bedrogozott egy kiskorút egy férfi, hogy abuzálja, egy másikkal egy gyermekotthonban „végzett szexuális cselekményt”

Sokkoló drágulás: ennyivel fizethetünk többet idén a Balatonnál