86 éves fideszes képviselő: Európában ma két békepárti vezető van, Ferenc pápa és Orbán Viktor

Úgyhogy tovább kell építeni „az ellenzék által annyit gúnyolt” NER-t.

Képviselők esküt tesznek az Országgyűlés alakuló ülésén 2022. május 2-án. A patkó első sorában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j).
Képviselők esküt tesznek az Országgyűlés alakuló ülésén 2022. május 2-án. A patkó első sorában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Turi-Kovács Béla korelnök az Országgyűlés mai alakuló ülésén arról beszélt: az országgyűlési választáson a polgárok egyértelműen arra szavaztak, hogy a tizenkét éve elkezdett és „az ellenzék által annyit gúnyolt” nemzeti együttműködés rendszerét (NER) folytatni kell. Világosan állást foglaltak arról is, hogy Magyarország a háborút elutasítja és a béke pártján áll – magyarázta a Fidesz-KDNP 86 éves képviselője.

Úgy vélte, e két gondolat a legfontosabb, mert a NER tovább építése megadja a lehetőséget a családok védelmére és biztosítja, hogy azt „a nemzetmentő programot” folytathassák, amely nélkül Magyarország fogyatkozása nem lenne megállítható. Megvan a szándék és akarat, hogy „megfordítsuk ezeket a rossz trendeket, és Magyarország ismét növekedő, továbbra is erősödő ország legyen” – jelentette ki.

A korelnök azt mondta: remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban is maradunk a béke oldalán. Európában ma két békepárti vezető van, „az egyik Ferenc pápa, a másik itt ül közöttünk, a miniszterelnökünk” – vélekedett.

Kapcsolódó hírek