Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Hernádi Zsolt kritizálta az üzemanyagár-stopot

A MOL-vezér szerint nem tartható fent sokáig a kádárista árképzés.

Hernádi Zsolt, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. elnök-vezérigazgatója.
Hernádi Zsolt, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. elnök-vezérigazgatója. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Nem lehet sokáig fenntartani az üzemanyagár-stopot, az átmeneti intézkedéseket középtávon ki kell vezetni

– mondta Hernédi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a cég csütörtöki közgyűlésén. Az Mfor.hu beszámolója szerint Hernádi kifejtette, vissza kell térni a piaci normákhoz. Amennyiben ez nem történik meg, áruhiány léphet fel, társadalmi feszültségek keletkezhetnek. A hosszú távú árstop hatására elfogynak azok az erőforrások, melyeket például zöldítésre kellene fordítani. Megjegyezte, 2022-ben biztosan velünk maradnak a magas energiaárak, de a hatósági ár nem lehet megoldás.

Mint ismert, a magyar kormány 2021. november 15-én maximálta a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát, melyet immáron másodszor hosszabbított meg, így július 1-ig még a megszokott 480 forintos áron tankolhatunk.

Hernádi Zsolt megjegyezte azt is, hogy rövid távon nem alternatíva az orosz kőolajról való azonnali leválás, ehhez legalább két év és többszáz millió dolláros befektetés szükségeltetne, a MOL magyar és szlovák finomítói ugyanis alapvetően orosz kőolaj feldolgozásához vannak igazítva. Megjegyezte,

„ha holnaptól nem érkezne orosz kőolaj a Barátság-vezetéken, akkor 2-4 év között tudjuk biztosítani a régi ellátási szintet, s ez 500-700 millió dollárba kerülne”.