Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Nagy Márton berendelte a Mol vezetőit az egekbe dráguló üzemanyagárak miatt

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án.
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Úgy látjuk, van itt egy elcsúszás. Ezért a hét második felére behívtam egyeztetésre a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget, hogy a korábbi megállapodásunkat hogyan képzelik el. A további lépés ennek a beszélgetésnek a következménye, függvénye lesz”

mondta a kormánypárti Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azzal kapcsolatban, hogy szerdától ismét emelkednek az üzemanyagárak, sorozatban már ki tudja hányadszor és még meddig.

Noha a Holtankoljak.hu azt írta, a folyamatos drágulás mögött az olaj árának emelkedése van, az „emberek megmentője” kormány minisztere nem mulasztotta el exponálni magát, szerinte ugyanis korábban a kormány egyezségre jutott a szövetséggel, ennek értelmében

az áraknak a régiós középmezőnybe kell tartozniuk!

Nagy Márton az üzemanyagárak összetételével kapcsolatban úgy magyarázta: „Van benne profittartalom és sok más elem. Amikor tárgyalunk, akkor ezeket a tényezőket – többek között a profitmarzsokat – vizsgáljuk, hogy indokolt-e, és ezek más szomszédos országokban hogyan alakulnak.”

Kapcsolódó friss hírek