Belföld

Meghalt Kupa Mihály

Bulvár

Rendkívül szokatlan válaszreakciót adott Bese Gergő szervezete arra, amikor leitatták és elkábították

Bulvár

Kormánymédiás szeretőjének féltékenysége állhatott Bese Gergő lebukása mögött

Mi történt? Hernádi Zsolt Mol-vezér kritizálni kezdte a kormányt

Másfél éve több a lyukfoltozás, mint a stratégiai gondolkodás; egyszer be kell fejezni a háborúra hivatkozást, mondta.

hernadi-zsolt (1)
Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója kerekasztal-beszélgetésen a MOL Nagyszínpadon, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszten, Esztergomban 2024. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

A különadók miatt elmaradhatnak beruházások, ez a GDP-ben látszani fog. Másfél éve azt látom, hogy több a lyukfoltozás, mint a stratégiai gondolkodás

– mondta Hernádi Zsolt pénteken Esztergomban, az MMC Feszt kerekasztal beszélgetésén.

A Mol elnök-vezérigazgatója szerint azért kritizálta a kormány „hiányokat befoltozni igyekvő gazdaságpolitikáját” egy nemrég megjelent írásában, mert annak hatásai nem csak az olajvállalatot érintik. Nem szabad lebecsülni annak kockázatát sem, hogy egy ország mennyire kiszámítható – mondta.

Az írásra nem érkezett se hivatalos, se nem hivatalos válasz, de odafigyelhettek rá, egyes területeken költségcsökkentést rendeltek el – mondta Hernádi Zsolt.

„Nem mindegy, meddig hivatkozunk haváriára. A gödörből egyszer ki kell jönni, nem mindegy, hogy az mennyi ideig tart”

– utalt feltehetően a kormány folyamatosan mindent a háborúval magyarázó, arra fogó hót debil, hülyének néző intézkedéseire.

Úgy vélte, nem érthető az ukránok olajszállítást érintő korlátozása. A kőolajszállítás az adriai vezetéken is megoldható, de a horvát állami kőolajszállító pozícióit kihasználva az európai árak 4-5-szörösére emelte a tranzitdíjat és nem adott hosszútávú szerződést – mondta.

Hernádi Zsolt nem tart üzemanyaghiánytól. „Hamarabb lesz üzemanyaghiány olyan intézkedésektől, mint az árstop. Amíg mi nem szólalunk meg, addig nem kell aggódni” – fogalmazott.

A Molnak 700 millió dolláros kiadást jelentene az átállás az oroszról más olajra. Amikor a szakciókról döntöttek, volt arra ígéret, hogy ehhez hozzájárulnak. Mostanra írásba is adták, hogy nem fognak hozzájárulni – válaszolta az elnök vezérigazgató Rónai Egon műsorvezető kérdésére, majd hozzátette, orosz típusú kőolajat a tengeren keresztül is be lehet szerezni, csak jóval drágábban.

Az elektromos autózás jövőjéről elmondta, nem lehet végrehajtani azt a döntést, hogy 2035 után ne készüljenek autók belsőégésű motorral. Nincs elég alapanyag az akkumulátorok gyártásához, a villamos hálózat sem bírja a terhelést és az emberek sem akarnak ilyem mértékben autót cseréni – magyarázta Hernádi Zsolt.

Az italospalackok kötelező visszaváltása körüli visszásságokról azt mondta: be fog állni a rendszer, még csak egy hónap telt el az indulás óta. Csak az automatákra eddig 50 milliárd forintot költöttek, a rendszer csak évek múlva termel majd nyereséget – tette hozzá.

Úgy vélte, a magyar felsőoktatás a régi modellben a hallgatók számának növelésében volt érdekelt, ezért a színvonal „nem felfelé ment”, az egyetemek új működési modellje a felzárkóztatást szolgálja, mert versenyhelyzetet teremt és célelvárások jelentek meg.

Ez is érdekelhet:
Lefoglaltak a rendőrök 75 millió forint értékű holland drogot

Kapcsolódó hírek

Ukrajna felajánlotta, hogy katasztrófavédelmi szakembereket küld Magyarországra

Megszólalt a miniszter: hamarosan még több katonát mozgósíthatnak

Botrány! Miközben rohad a MÁV, Hernádi Zsolt spanyol vasúti vásárlását euró százmilliókkal támogatja a magyar állam

2,53 milliárd forint értékű részvénycsomagot osztott szét vezetői között a MOL

Milliárdos oligarcha rokonával az oldalán magyarázott Orbán Esztergomban arról, hogy a hatalom és a pénz áll szemben a békevággyal

Hernádi Zsolt kritizálta az üzemanyagár-stopot

Megszólalt a MOL-vezér; meg vannak számlálva az árcsökkentett üzemanyag napjai?

Megvan az első rémhírterjesztő: Hernádi Zsolt egy 2019-es, Mexikóban készült fotóval hadonászott a Kormányinfón

Eltüntették Mészáros Lőrincet és az óriási vagyonokat rejtő magántőkealapok gazdáit az állami adatbázisból