Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Eldőlt, hogy Márki-Zay Péter beül-e a parlamentbe

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke.
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Fura, már-már zavarba ejtő magyarázattal állt elő Márki-Zay Péter annak kapcsán, hogy a megélhetési ellenzékiekhez hasonlóan ő is részt vesz-e a legújabb kétharmad-színdarabban.

„Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe – nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimat”

írta a Facebook-oldalán, mintha csak lenne ilyen terve a Fidesznek.

Márki-Zay persze ezt is biztosan tudja: „Orbán Viktor ugyanis számtalanszor bebizonyította, hogy amivel bennünket minden alap nélkül vádol, azt saját maga rendre megteszi” – magyarázta.

DÖNTÖTTEM: MEGVÉDEM A VÁSÁRHELYI GYEREKEKET!Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe –…

Posted by Márki-Zay Péter on Wednesday, April 6, 2022

Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje a választási vereség kapcsán azt írta: a választók jelentős részét teljesen félretájékoztatta az egyoldalú, hazug propagandagépezet. „Védtelenek voltak a Fidesz hazugságaival szemben, tényleg elhitték, hogy a sorkatonaságba szerelmes, még a kórházakba is katonákat küldő Orbán a béke garanciája, az ellenzék pedig ki sem képzett fiatalokat küldene Ukrajnába” – sorolta.

Úgy véli, ma már a Fidesz propagandagépezete „a fehérről is képes elhitetni, hogy fekete, egy jobboldali, hétgyermekes, vidéki keresztény polgármesterről, hogy Gyurcsány embere, hogy utálja a vidékieket”.

Ebben a helyzetben még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ülök be a listavezetőként megszerzett helyemre – írta, hozzátéve: vidéki polgármesterként sem fogja magára hagyni „azt a 106 hőst, aki a választáson elindult”, ahogy az előválasztás jelöltjeit sem, vagy a szavazatszámlálókat, a fiatalokat, a romákat, a kétmillió ellenzékit.

Márki Zay Péter szerda este az RTL Híradónak is interjút adott:

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten