Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Valószínűleg belepi magát az ellenzék a Parlamentbe

A zsíros fizetésért cserében szívesen kinevettetik magukat és az ellenzékiséget újabb négy évre.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2019. május 17-én.
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2019. május 17-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Továbbra sincs jele annak, hogy a kormányváltást ígérő, majd vasárnap hatalmasat bukó ellenzéki pártok parlamentbe jutott politikusai ne vennék fel a mandátumukat, megelőzendő, hogy újabb négy éven át hülyét csináljanak magukból, az ellenzékiségből, és súlytalan hologramokként asszisztáljanak a minden eddiginél fideszesebb törvénykezéshez.

Hadházy Ákos ellenzéki politikus ugyan nyert Zuglóban, de a hatpárti szövetség kudarca nyomán azt írta:

„Ez az ország mindaddig következmények nélküli ország marad, amíg az ellenzékben sincsen következménye a dolgoknak. Sajnos könnyen lehet, hogy a vasárnapi kudarc nem csak újabb négy évébe kerül az országnak. Ha azonban az ellenzék mindent ugyanúgy csinál, mint eddig, akkor ez nem csak valószínű, hanem szinte biztos.”

A HírTV-ben ezzel párhuzamosan ifj. Lomnici Zoltán kormánypárti alkotmányjogász már azzal kezdte fűteni az ellenzék politikusait, hogy „a választói akarattal megy szemben az, ha valaki nem veszi fel az elnyert mandátumát”, amiből sejthető, hogy a kormányoldalnak tetszene, ha a töketlen, sok vizet nem zavaró biodíszlet ebben a ciklusban is ott ülne velük a Parlamentben, mutatván, hogy lám, működik a demokrácia.