Belföld

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Belföld

Magyar Péter készül valamire március 15-én

„Talán nem ez a legjobb kapitány” – Gyurcsány is értékelte a bukást

RövidenRöviden
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Jakab Péter után Gyurcsány Ferenc is beleszállt a megbukott ellenzéki miniszterelnök-jelöltjükbe: „súlyos vereséget szenvedtünk”, súlyos vereséget szenvedett a közös álom arról, hogy milyen Magyarországot szeretnénk – értékelt a Demokratikus Koalíció elnöke hétfőre virradó éjjel az országgyűlési választás eredményeire reagálva. Gyurcsány a Márki-Zay Péter által vezetett ellenzéki együttműködésre utalva azt mondta:

„a közös hajónak tovább kell mennie”, ugyanakkor egyetértését fejezte ki azokkal, akik szerint a hajó vezetését nem a „legjobb kapitányra” bízták.

Magyarországért, a Köztársaságért!

Magyarországért, a Köztársaságért!

Posted by Gyurcsány Ferenc on Sunday, April 3, 2022

A DK elnöke azt mondta: a választás nem volt szabad és nem volt tisztességes, de kétségtelen, hogy a magyar választók túlnyomó többsége „ezt a választást így elfogadta és a tegnapi kormánynak adott holnapra is megbízást”. Úgy értékelt: a helyzetet bizonyos értelemben tudomásul kell venni, de egyúttal ki kell mondani, hogy azt az álmot, célt, amilyennek látni szeretnék Magyarországot, nem adták fel.

Gyurcsány kitért arra is, a csalódás első óráiban sem szeretné kikerülni a kérdést, hogy a vereség miért következhetett be, s mi a tanulsága. Kiemelte: ha valaki csatába és küzdelembe megy, nem adhatja fel azt, amit valójában gondol, valamilyen taktikai megfontolásból. Úgy értékelt: nem lehet egy európai polgári, alapvetően baloldali gondolatú ellenzék egy olyan programmal sikeres, amely sok tekintetben a kormányzó jobb oldalt tekinti példának és mintának.

„A Fidesz alternatívája a baloldalon, a szabadelvű világban, a mérsékelt jobbközép világban, a zöld világban van” – jelentette ki, hozzátéve: ha ehhez ilyen vezetőt választanak,

„aki nem tud, nem akar ilyen politikát folytatni, akkor az bukni fog”.

„Kétségtelen”, ahogy most a kormányt megválasztották, úgy az ő támogatóik is döntöttek arról pár hónapja, hogy kivel akarnak küzdeni – mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint végig kell gondolni, hogy ez jó döntés volt-e. Úgy fogalmazott, „ha valaki nem elég bátor ahhoz, hogy nagyot álmodjon”, akkor erőtlennek, gyávának fog bizonyulni. Márpedig egy „erőtlent, gyávát nem bíznak meg azzal, hogy bármit is vezessen, különösen nem a hazát”.

A DK elnöke hangsúlyozta: „kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják”, hanem attól, hogy biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Ha a kapitány a hajót viharba vezeti, nem éri el a kikötőt, akkor „azok, akik a hajó sorsát rábízták, még azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány” – fejtette ki, hozzátéve: „azt hiszem, hogy igazuk van”.

Ezzel együtt azt mondta: a közös hajónak tovább kell mennie, a végső úticél nem változott. „Magyarország Európába tart” – jelentette ki, hozzáfűzve: hosszabb úton, de oda fognak jutni. Ehhez sok mindent újra kell tervezni, de dolgozni fognak Magyarországért, a köztársaságért.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Gyurcsány Ferenc már az Indexen bábozza a demokráciát

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Gyurcsány Ferenc: „Nem kell lopni, aki pedig lop, azt meg kell büntetni”

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Gyurcsány Ferenc a megalázott Orbán lehúzott sliccéről posztolt