Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Húst adtak a szavazatért cserébe Makón a Tiszta Szavazás önkéntesei szerint

A csalást kifigyelő civilekre rátámadtak, közben azt kiabálták: „mindenki szavazzon a Fideszre”.

Húst adtak a szavazatért cserébe Makón a Tiszta Szavazás önkéntesei szerint
Fotó: Facebook/Tiszta Szavazás

Visszatérően meg-megállt 2-3 gyanús autó vasárnap reggel és délelőtt egy makói szavazókör előtt, kiszálltak belőle a szavazni igyekvők, majd a szavazás után az autók elvitték őket egy közeli telekre, ahol a helyiek elmondása szerint

„a megfelelő helyre behúzott szavazatért 5 adag húst adtak a disznóvágásból visszamaradt húsokból”.

A Tiszta Szavazás beszámolója szerint a szervezet önkéntesei elmentek a szóban forgó telekhez, ahol nagy sütés-főzést tapasztaltak, de nem engedték be őket, arra hivatkozva, hogy magánesemény zajlik.

🍗 Szavazatért húst ajánlanak, a Tiszta szavazás önkénteseit fenyegetik Makón 🍗 Makón (Csongrád-Csanád megye, 4. OEVK)…

Posted by Tiszta szavazás on Sunday, April 3, 2022

Hangsúlyozzák, a választási törvény szerint nem csak a pénztért, hanem bármilyen anyagi ellenszolgáltatásért, például húsért történő szavazatvásárlás is büntetendő. A szemtanúk rendőrt hívtak, a rendőrök a helyszínen viszont a helyi választási bizottsághoz irányították a bejelentőket.

A beszámoló szerint az aktivistákat zaklatták is a szavazókör előtt, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: “mindenki szavazzon a Fideszre”.

A Tiszta szavazás programban a Civil Kollégium Alapítvány és az aHang toborzásával 9 megyében több száz önkéntes őrszem, szórólaposztó, és a TASZ révén két tucat jogász segít elkerülni, dokumentálni és bejelenteni a választási visszaéléseket. Telefonon a 0630/722-33-56-os számon, továbbá a [email protected] email címen kérhetnek jogsegélyt, akik visszaélést tapasztalnak. A választás napján több mint 20 jogász várja a hívásokat.