Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Szavazólap-botrány: az ellenzék szerint „ami a kommunistáknál a kékcédula volt, az ma a Fidesznél a levélszavazat”

A pártok szerint azonnal meg kell semmisíteni a levélszavazatokat.

RövidenRöviden
Szavazólap-botrány: az ellenzék szerint „ami a kommunistáknál a kékcédula volt, az ma a Fidesznél a levélszavazat”
Fotó: Facebook/Egységben Magyarországért

A levélszavazatok azonnali megsemmisítését követelik ellenzéki pártok, miután kidobott, részben elégetett levélszavazatokat találtak Erdélyben, Marosvásárhely közelében egy illegális szemétlerakóban.

Az ellenzéki pártok úgy látják, ami a kommunistáknál a kékcédula volt, az ma a Fidesznél a levélszavazat.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere csütörtökön a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ez „az aljas politikai bűntett” ne maradjon következmény nélkül, az ellenzéki pártok a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordulnak, hogy vizsgálja ki az ügyet és hozzon olyan döntéseket, amely elejét veszi a további jogsértéseknek. Szerinte

most először van nyílt bizonyíték arra, hogy a Fidesz megalázza és kihasználja, politikai eszköznek tekinti a határon túli magyarokat.

Választási csalással bukott le a Fidesz. Azonnal semmisítsék meg az összes határon túli levélszavazatot!

Választási csalással bukott le a Fidesz. Azonnal semmisítsék meg az összes határon túli levélszavazatot!Arató Gergelya DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusaBarabás Richárd,a Párbeszéd szóvivője, AlpolgármesterZ. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnökeOrosz Anna, Momentum, Alpolgármester

Posted by Párbeszéd – Zöldek on Thursday, March 31, 2022

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt és az ellenzéki pártok „elmennek a falig”, nem engedik meg, hogy a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök – aki Putyin leghűségesebb tanítványa – elcsalja a választást – hangoztatta.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke azt mondta, a levélszavazásról megjelenő délvidéki és erdélyi hírek is jelzik, hogy a Fidesz csalni akar a vasárnapi parlamenti választáson. Úgy fogalmazott, ami a kommunistáknál a kékcédula volt, az ma a Fidesznél a levélszavazat; „az, hogy a fideszesek fiatal demokratákból öreg bolsevikokká váltak, nem jogosítja fel őket arra, hogy az 1947-es kékcédulás választáshoz hasonló csalást hajtsanak végre”.

A Momentum képviseletében Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere arról beszélt, hogy az, ami a Vajdaságban és Erdélyben történt a levélszavazatokkal erodálja a választásba vetett bizalmat és megalázó helyzetbe hozzák a határon túli magyarokat. Elmondta, hogy a Vajdaságban fideszes fiókszervezetek osztják ki a szerb posta helyett a levélszavazatokat, sőt a választóknak sokszor az ő jelenlétükben kell kitölteni azokat. Közölte, azt követelik a kormánytól, hogy egyenlő feltételeket biztosítson minden határon túli magyarnak a szavazásra.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nemzetközi választási megfigyelői több választáson is felhívták a figyelmet arra, hogy a határon túliak levélszavazási rendszere nem biztonságos. Hozzátette: a levélszavazással számos módon vissza lehet élni, a Fidesz például lehetővé tette, hogy a sérült borítékban érkező szavazatokat is megszámolják, vagy a választói névjegyzékben azok is szerepelnek, akik korábban regisztráltak, de azóta meghaltak és ha valaki megszerzi a borítékjukat, akkor azzal szavazhat.

Szerinte a Fidesz visszaél a határon túli magyarok szavazataival, a levélszavazást pedig szándékosan úgy építette ki, hogy támogassa és lehetővé tegye a választási csalást. Azt sürgette, hogy más módon biztosítsák a határon túli magyarok szavazati jogát.

Az ellenzéki politikusok azt kérték, minél többen menjenek el vasárnap az ellenzékre szavazni, hogy ezzel kompenzálják a „megbuherált szavazatokat”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Ismét letartóztatták Andrew Tate-et és testvérét, szexuális bűncselekmények gyanújával

Iskolákban függesztették fel az oktatást, országutakat zártak le a heves havazás miatt Románia keleti részén

Medve támadt vadászokra az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter