Időjárás

Kiadós havazás, ónos eső jöhet a folytatásban, de délen, délkeleten akár 15 fokot is mutathat a hőmérő

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Komoly fideszes győzelmet „jósol” a Medián

Szerintük szinte biztosra vehető Orbánék újrázása, csak a győzelem mértéke lehet kétséges.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j).
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Medián felmérése szerint szinte biztosra vehető a Fidesz győzelme az április 3-i választáson, csak a mértéke lehet kétséges – olvasható a hvg.hu oldalon.

Azt írták, a Medián március végén készült felmérése szerint a nagyobbik kormánypárt megerősítette a február végén tapasztalt fölényét: bő egy héttel a választás előtt a szavazókorúak 40 százaléka, a választani tudók 50 százaléka támogatja.

Februárban a megkérdezettek 75, jelenleg viszont már 80 százaléka állította, hogy elmegy szavazni – ismertették, hozzátéve: a biztos szavazók 12 százaléka nem tudja vagy nem akarja megmondani, kire szavaz majd.

A portál szerint harmaduk kormányváltást, harmaduk a kormány maradását szeretné, és harmaduk nem tud dönteni. Ennek alapján a bizonytalannak vagy rejtőzködőnek nevezett csoport esetleges utolsó pillanatos döntése sem billentené el a választás kimenetelét az ellenzék javára – írták.

A kutatásból kiderült az is: a lakosság kétharmada és az ellenzéki szavazók harmada is a Fidesz győzelmére számít. Mostanra nemcsak a Fidesz-KDNP többsége, de az ország települési megosztottsága is megszilárdult: a kormánypárt-ellenzék szavazatarány Budapesten 27:45, vidéken viszont 43:29, a községekben 50:26 – olvasható a portálon.

Ezek is érdekelhetnek

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Felmérés: ennyivel nyerne a Fidesz, ha most vasárnap lenne választás

Felmérés: mélypontra jutott a Fidesz támogatottsága

Hála a vidéknek, ismét emelkedőben a Fidesz támogatottsága

Felmérték, hogy Karácsony Gergely győzne-e most egy főpolgármester-választáson