Varga Judit úgy tudja, áldozatsegítésben is előre kell mennünk, nem hátra

„Nemzetünk alapvető jólétének az értékmérője az, hogyan bánunk a bajbajutottakkal” – cinikuskodtak a fideszesek több évnyi menekültek ellen hergelés után.

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szájer József, a Fidesz-KDNP már csak volt európai parlamenti képviselője, valamint Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnök egy korábbi fotón.
Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szájer József, a Fidesz-KDNP már csak volt európai parlamenti képviselője, valamint Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnök egy korábbi fotón. Fotó: Facebook/Varga Judit

Áldozatsegítésben is előre kell mennünk, nem hátra

– fogalmazta át az aktuális egybites csasztuskát Varga Judit igazságügyi miniszter az áldozatsegítő központok és a nagy állami vállalatok együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírásakor kedden Budapesten.

Olyan különleges dolog mondjuk nem történt, mert a tárcavezető saját elvtársnőjével, Mager Andreával, a „nemzeti vagyon kezeléséért felelős” tárca nélküli miniszterrel írta alá azt a dokumentumot, amelynek értelmében a MVM, a MÁV-Volán, a Magyar Posta és a Szerencsejáték Zrt. részt vesz az áldozatsegítő védőháló és az áldozatelérés rendszerének kiszélesítésében.

Varga a kampányrendezvényen arról magyarázott: a vállalatok több mint százezer munkavállalójához tudnak eljutni és ezáltal több mint százezer magyar család lehet részese az áldozatsegítési rendszer védőhálójának (bármi is legyen az).

„Mi az állami vállalatokban azt gondoljuk, hogy ami közügy, a mellé nekünk mellé kell állnunk” – találta fején a szöget Mager Andrea is, hogy miért vesznek részt az áldozatsegítésben. Nemzetünk alapvető jólétének az értékmérője az, hogyan bánunk a bajbajutottakkal, hogyan tudjuk segíteni bajba jutott honfitársainkat – tette hozzá gyorsán, nehogy esetleg valaki az éveken át kiutált, meggyűlöltetett menekültekre asszociáljon.

Kapcsolódó hírek