Baleset

Összeesett, meghalt egy diák a budapesti Szent Imre Gimnázium szalagavató bálján

Időjárás

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

Belföld

Sztrájkot hirdettek a buszvezetők, mert keveslik a bérüket

Varga Judit úgy tudja, áldozatsegítésben is előre kell mennünk, nem hátra

„Nemzetünk alapvető jólétének az értékmérője az, hogyan bánunk a bajbajutottakkal” – cinikuskodtak a fideszesek több évnyi menekültek ellen hergelés után.

RövidenRöviden
Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szájer József, a Fidesz-KDNP már csak volt európai parlamenti képviselője, valamint Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnök egy korábbi fotón.
Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szájer József, a Fidesz-KDNP már csak volt európai parlamenti képviselője, valamint Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnök egy korábbi fotón. Fotó: Facebook/Varga Judit

Áldozatsegítésben is előre kell mennünk, nem hátra

– fogalmazta át az aktuális egybites csasztuskát Varga Judit igazságügyi miniszter az áldozatsegítő központok és a nagy állami vállalatok együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírásakor kedden Budapesten.

Olyan különleges dolog mondjuk nem történt, mert a tárcavezető saját elvtársnőjével, Mager Andreával, a „nemzeti vagyon kezeléséért felelős” tárca nélküli miniszterrel írta alá azt a dokumentumot, amelynek értelmében a MVM, a MÁV-Volán, a Magyar Posta és a Szerencsejáték Zrt. részt vesz az áldozatsegítő védőháló és az áldozatelérés rendszerének kiszélesítésében.

Varga a kampányrendezvényen arról magyarázott: a vállalatok több mint százezer munkavállalójához tudnak eljutni és ezáltal több mint százezer magyar család lehet részese az áldozatsegítési rendszer védőhálójának (bármi is legyen az).

„Mi az állami vállalatokban azt gondoljuk, hogy ami közügy, a mellé nekünk mellé kell állnunk” – találta fején a szöget Mager Andrea is, hogy miért vesznek részt az áldozatsegítésben. Nemzetünk alapvető jólétének az értékmérője az, hogyan bánunk a bajbajutottakkal, hogyan tudjuk segíteni bajba jutott honfitársainkat – tette hozzá gyorsán, nehogy esetleg valaki az éveken át kiutált, meggyűlöltetett menekültekre asszociáljon.

Ezek is érdekelhetnek

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

Varga Judit Dallasig szaladt, hogy keresztény erkölcsről és tanításokról magyarázzon

Varga Judit nagyon begurult: „megsebezték a demokrácia és a jogállamisági legalapvetőbb elveit”

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Tuzson Bence érkezik a megbukott Varga Judit igazságügyi miniszteri posztjára