Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Iránytű az álláshirdetések labirintusához

Az online állásportálok hirdetései mindenki számára elérhetők, szabadon böngészhetők. Tekintve azonban, hogy jelentős mennyiségű hirdetésről beszélünk, fontos, hogy célzottan és hatékony tudjuk szűrni a releváns találatokat. Ebben lesz segítségünkre egy fejlett keresőmotor.

Az állásportálokon álláshirdetések ezreit találhatjuk meg.
Az állásportálokon álláshirdetések ezreit találhatjuk meg.

Mára az online jelenlét szinte teljes mértékben dominálja mindennapjainkat. Ez természetesen nem véletlen, hiszen kényelmes, bárhonnan gyorsan elérhető és gyakorlatilag mindent el tudunk intézni rajta keresztül, akár a fotelben ülve is. Ebbe a tendenciába illeszkednek bele a különböző hirdetőoldalak is, ahol nem csak termékeket, vagy szolgáltatásokat vehetünk igénybe, de adott esetben új állást is találhatunk magunknak. Ebben lesznek segítségünkre a különböző online állásportálok. Ha pedig biztosra szeretnénk menni azzal kapcsolatban, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő pozíciót, a keresést érdemes a Profession.hu álláshirdetések között kezdeni.

Amit azonnal látni fogunk, hogy a kínálat kifejezetten hatalmas. Ha szimplán csak rákattintunk az „Állások” menüpontra és listázzuk az összes elérhető pozíciót láthatjuk, hogy aktuálisan több, mint 20.000 álláshirdetés áll a munkát keresők rendelkezésére. Azt persze nyugodtan kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag nincs olyan pályázó, aki számára az összes megjelenő hirdetés releváns lehet. Ezek az álláshirdetések rendkívül szerteágazó szakmákat és pozíciókat kínálnak, a legkülönfélébb végzettségű vagy szakképzésű pályázók számára. Épp ezért – a saját dolgunk megkönnyítése érdekében – érdemes használnunk a Profession.hu fejlett keresőmotorját, mely több módon is segítségünkre lehet.

Egyszerű és részletes lehetőségek

Az álláshirdetések közötti böngészést nagyban megkönnyíti és sokkal fókuszáltabbá teszi egy fejlett és testreszabott keresőmotor. A Profession.hu oldalon pedig épp ilyet találhatunk, a keresési opciókat pedig mi magunk választhatjuk ki attól függően, hogy mennyire szeretnénk specifikusan szűrni a meghirdetett pozíciók között. A keresés során választhatunk az egyszerű vagy a részletes keresési megoldások között.

Az optimalizált keresőmotorok hatékony segítséget nyújtanak.

Az optimalizált keresőmotorok hatékony segítséget nyújtanak.

  • Egyszerű keresés: ha ezt a keresési módot választjuk, a lehető legegyszerűbb preferenciák mentén listázhatjuk a számunkra releváns álláshirdetéseket. Az egyszerű keresés esetén lényegében négy adat szerint végezhetjük a szűrést. Megadhatjuk az állás vagy a konkrét vállalkozás nevét, illetve egy adott kulcsszó segítségével is szűrhetünk. Emellett földrajzi alapon is listázhatjuk az álláshirdetéseket, ha megadjuk mely településen szeretnénk elsősorban állást keresni. Az első két eset meglehetősen konkrét elképzeléseket kíván és nem is biztos, hogy minden releváns találat a szemünk elé kerül majd. Épp ezért lehet hasznos a kulcsszavas keresés. Ha pedig kizárólag egy adott városban szeretnénk állást találni, nincs is jobb megoldás a földrajzi alapú szűrésnél.
  • Részletes keresés: a weboldal részletes keresési opciójának segítségével egészen mélyreható módon szűrhetjük az álláshirdetéseket. Hasonlóan az egyszerű kereséshez itt is megadhatunk munkakört, céget, vagy kijelölhetünk egy települést vagy megyét, ahonnan álláshirdetéseket szeretnénk látni. Ennél a keresési metódusnál azonban olyan kiegészítő adatok is megadhatók, melyek egészen hatásosan szűkítik a találatokat. Ilyen lehet az iskolai végzettség vagy a munkatapasztalat megadása, a meglévő nyelvtudás, de magára a munkára vonatkozó kritériumokra is szűrhetünk. A foglalkoztatás jellege, a munkarend, a cég mérete vagy épp a juttatások mind fontos faktorok lehetnek az álláshirdetések között böngészők számára. A részletes keresési módban a felsorolt kritériumok közül pedig nem csak egy, hanem akár több paraméter alapján is kereshetünk ezzel garantálva a hatékony szűrést.

Prémium opció

A Profession.hu álláshirdetései esetén rendelkezésünkre áll az úgynevezett prémium profil létrehozása is, mely számos előnnyel jár. Segítségével láthatóvá válik az adott álláshely pályázóinak száma, átlagos fizetési igénye, tehát felmérhető a verseny mértéke. Adott esetben pedig akár ki is emelhetjük pályázatunkat, ha egy adott álláshirdetés olyan mértékben felkeltette érdeklődésünket. A szolgáltatás a próbaidőszak alatt ingyenes. A prémium szolgáltatással kapcsolatos további információk a Profession.hu oldalán érhetők el. Ne tévedjünk el az álláshirdetések labirintusában, használjuk bátran a felkínált iránytűket.