Gazdaság

213 millió forintból „újítottak fel” egy sportlőteret Zalaegerszegen

Belföld

Fordulat: Hadházy megszólalt Magyar Péterről, ez mindent megváltoztathat

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Putyin várja a külföldi önkéntes harcosokat az orosz oldalra

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelenti a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság elismerését 2022. február 22-én.
Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelenti a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság elismerését 2022. február 22-én.

Támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnök azt az elképzelést, hogy külföldi önkéntes harcosokat szállítsanak a háborús övezetekbe.

Az orosz biztonsági tanács pénteki ülésén Putyin rámutatott, hogy Ukrajna és nyugati támogatói különböző országokból nyíltan toboroznak zsoldosokat, „semmibe véve a nemzetközi jog minden normáját”.

„Ezért, ha azt látjuk, hogy vannak emberek, akik önkéntes alapon akarnak odautazni és segíteni a Donyec-medencében élő embereknek, különösen ha ezt nem pénzért tennék, nos, akkor elébük kell mennünk és segítenünk kell őket abban, hogy eljussanak a háborús övezetbe” – mondta az orosz elnök.

Szergej Sojgu védelmi miniszter a tanácskozáson azt állította: több országból rengetegen jelentkeztek, hogy a luhanszki és a donyecki „népköztársaságban” – az Ukrajnától Oroszország segítségével elszakadt két régióban – csatlakozzanak az általuk „felszabadító mozgalomnak” tekintett harchoz.

„A legtöbben a közel-keleti országokból valók: már több mint 16 ezer jelentkező van” – mesélte.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!