Nézőpont: a fideszesek 88 százaléka támogatja az orosz gáz importját

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Parlament Vadásztermében 2017. február 2-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után a Parlament Vadásztermében 2017. február 2-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem ellenezzük az orosz gáz vásárlását” címmel közölt „közvélemény-kutatási eredményeket” a kormányközeli Nézőpont Intézet, miután kikutatták, hogy az orosz-ukrán háború dacára az aktív szavazók 79 százalékának nincs ellenére, hogy hazánk orosz gázt vásárol.

Az intézet február 28-március 1. között 1000 főt kérdezett meg a témában telefonon, arra keresve a választ, hogy helyeseljük vagy helytelenítjük, hogy Magyarország továbbra is vesz gázt Oroszországtól.

A felmérés szerint a megkérdezettek közül minden tizediknek volt csak problémája az orosz gáz vásárlásával, a válaszadók négyötöde szerint nincs ezzel gond. Azt írják, a baloldali szavazók között 68 százaléka a háború ellenére is támogatja az energiakereskedelem fenntartását Oroszországgal, 15 százalékuk viszont helyteleníti.

A Nézőpont szerint a kormánypártokra voksolók 88 százaléka támogatja az orosz gáz importját, körükben az ellenzők aránya mindössze 5 százalék.

Kapcsolódó hírek