Belföld

Magyar Péter idegbe rakta magát, amiért az újság írni merészelt a támogatóiról

Bulvár

Mészáros Lőrinc 312.000 forintos korpás vállú pólóban ment jótékonykodni a nagycsaládosokhoz

Baleset

Nem szimpla baleset történt az éjjel az Árpád hídon, megszólalt a BRFK

Márki-Zay: Magyarországot „nem Orbán Viktor, hanem kizárólag EU- és NATO-tagságunk védi”

Putyin, takarodj! címmel tüntettek Budapesten Orbán „üzlettársa, barátja, szövetségese” ellen.

PUTYIN, Vlagyimir
Résztvevők a Nemzetközi Befektetési Bank székháza előtt, a szervező ellenzéki összefogás szerint az orosz kémbank és Putyin ellen szervezett demonstráción 2022. március 1-jén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Április 3. után eljöhet „az emberség kormánya”, hogy legyen emberség az embertelenség helyett – jelentette ki az ellenzék keddi budapesti tüntetésén Márki-Zay Péter, az összefogás miniszterelnök-jelöltje.

A Nemzetközi Befektetési Bank székháza előtt, a szervezők szerint az orosz kémbank és Putyin ellen szervezett demonstráción a politikus arról beszélt: Magyarországnak 12 éve olyan kormánya van, amelyik mindig háborút vívott valaki ellen, és rendre el is vesztette azokat. Példaként az államadósság elleni vagy „a nyugdíjvagyon megmentéséért” folytatott küzdelmet, a liberalizmus, a migráció és az infláció elleni háborút és a rezsiharcot, majd a koronavírus-járvány során mutatott fellépést említette.

Márki-Zay Péter szerint Orbán Vlagyimir Putyin orosz elnök bérence és kiszolgálója, így rajta is múlt, hogy Ukrajnában kialakult a mostani helyzet.

Arról is beszélt: a múlt héten támasztott ellenzéki követelések nagy részét időközben teljesítette a kormánypárt, amikor megszavazta az uniós szankciókat. Szerinte így már csak annyi az igényük, hogy Szijjártó Péter adja vissza „az orosz érdekek szolgálatáért kapott” kitüntetését, valamint állítsák le a szerinte a köz- és egyes magánmédiumokból áradó „orbáni Putyin-propagandát”.

Magyarország nyugati elkötelezettségének fontosságát hangsúlyozva az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentette, az országot „nem Orbán Viktor, hanem kizárólag EU- és NATO-tagságunk védi”.

Tordai: Orbán az EU gyengítését dolgozik

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese arról beszélt: az ukrajnai háborúhoz az orosz elnök két évtizede tartó folyamatos offenzívája vezetett, „aminek ismeretében csatlakozott hozzá Orbán Viktor, üzlettársa, barátja, szövetségese”, aki még mindig kiszolgálja Putyint.

Orbán Viktor most még mindig azon dolgozik, hogyan lehet lassítani a közös európai cselekvést, hogyan lehet gyengíteni a hatékony NATO-fellépést, hiszen ezt csinálja 2010 óta – fogalmazott, Putyin „leghűségesebb pincsikutyájának” nevezve a kormányfőt.

Az ellenzéki összefogás által a „Putyin, takarodj!” címmel meghirdetett demonstráció résztvevői a Clark Ádám térnél a Lánchíd utca elején gyűltek össze, többen európai uniós, ukrán és magyar zászlókkal érkeztek.

Ez is érdekelhet:
Betiltottak Oroszországban két médiumot, mert beszámoltak a háborúról

Kapcsolódó hírek

Elmagyarázta a MÁV, hogyan kell melegben utazni és miért egyre több a késés, vonatkimaradás

Jön a vihar! Másodfokú riasztást adtak ki két megyére

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Levélben zargatja az érettségizőket Orbán Viktor

Josep Borrell: Orbán nem kapott felhatalmazást a Türk Államok Szervezetével való kapcsolatok előmozdítására

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!