Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Márki-Zay: Magyarországot „nem Orbán Viktor, hanem kizárólag EU- és NATO-tagságunk védi”

Putyin, takarodj! címmel tüntettek Budapesten Orbán „üzlettársa, barátja, szövetségese” ellen.

RövidenRöviden
Résztvevők a Nemzetközi Befektetési Bank székháza előtt, a szervező ellenzéki összefogás szerint az orosz kémbank és Putyin ellen szervezett demonstráción 2022. március 1-jén.
Résztvevők a Nemzetközi Befektetési Bank székháza előtt, a szervező ellenzéki összefogás szerint az orosz kémbank és Putyin ellen szervezett demonstráción 2022. március 1-jén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Április 3. után eljöhet „az emberség kormánya”, hogy legyen emberség az embertelenség helyett – jelentette ki az ellenzék keddi budapesti tüntetésén Márki-Zay Péter, az összefogás miniszterelnök-jelöltje.

A Nemzetközi Befektetési Bank székháza előtt, a szervezők szerint az orosz kémbank és Putyin ellen szervezett demonstráción a politikus arról beszélt: Magyarországnak 12 éve olyan kormánya van, amelyik mindig háborút vívott valaki ellen, és rendre el is vesztette azokat. Példaként az államadósság elleni vagy „a nyugdíjvagyon megmentéséért” folytatott küzdelmet, a liberalizmus, a migráció és az infláció elleni háborút és a rezsiharcot, majd a koronavírus-járvány során mutatott fellépést említette.

Márki-Zay Péter szerint Orbán Vlagyimir Putyin orosz elnök bérence és kiszolgálója, így rajta is múlt, hogy Ukrajnában kialakult a mostani helyzet.

Arról is beszélt: a múlt héten támasztott ellenzéki követelések nagy részét időközben teljesítette a kormánypárt, amikor megszavazta az uniós szankciókat. Szerinte így már csak annyi az igényük, hogy Szijjártó Péter adja vissza „az orosz érdekek szolgálatáért kapott” kitüntetését, valamint állítsák le a szerinte a köz- és egyes magánmédiumokból áradó „orbáni Putyin-propagandát”.

Magyarország nyugati elkötelezettségének fontosságát hangsúlyozva az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentette, az országot „nem Orbán Viktor, hanem kizárólag EU- és NATO-tagságunk védi”.

Tordai: Orbán az EU gyengítését dolgozik

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese arról beszélt: az ukrajnai háborúhoz az orosz elnök két évtizede tartó folyamatos offenzívája vezetett, „aminek ismeretében csatlakozott hozzá Orbán Viktor, üzlettársa, barátja, szövetségese”, aki még mindig kiszolgálja Putyint.

Orbán Viktor most még mindig azon dolgozik, hogyan lehet lassítani a közös európai cselekvést, hogyan lehet gyengíteni a hatékony NATO-fellépést, hiszen ezt csinálja 2010 óta – fogalmazott, Putyin „leghűségesebb pincsikutyájának” nevezve a kormányfőt.

Az ellenzéki összefogás által a „Putyin, takarodj!” címmel meghirdetett demonstráció résztvevői a Clark Ádám térnél a Lánchíd utca elején gyűltek össze, többen európai uniós, ukrán és magyar zászlókkal érkeztek.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Magyar Péter tüntetést hirdetett estére

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter