Márki-Zay most a háború elől menekülő kárpátaljaiakra olvasta rá, hogy oroszpártiak és Orbánra fognak szavazni

Az ellenzékre voksoláshoz meg lassan nem lesz elég a „befogott orr”, kell majd hányós zacskó is.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.
Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Valószínűleg ha az ellenzék április 3-ig már csak hátradőlne és annyit ismételgetne, hogy „Orbán Putyin barátja”, eséllyel számolhatna a választási győzelemmel, a kormányoldal szerencséjére azonban Márki-Zay Péter naponta tesz róla, hogy az otrombaságaitól legyen hangos a kampány.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje vasárnap azzal a szociopata fotelpolitológusok körében is túlzó megfejtésével állt elő, hogy Orbán Viktor egy személyben felelős az ukrajnai háborúért.

Márki-Zay ezután a Facebook-beszélgetésben azt is kielemezte, hogy hova szavazhatnak ebbe a helyzetben a kárpátaljai magyarok: szerinte biztos, hogy többen fognak elfordulni a Fidesztől, mint korábban, de

„az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap, és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett kétszáz egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre, most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni”.

Az érzéketlenségre még Simon András műsorvezető is visszakérdezett, hogy „de hát a sorozás és az orosz tankok elől menekülnek”, mire Márki-Zay azzal válaszolt, hogy igen ám, de szerinte sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti, mint ukránpárti, és így könnyebben tudnak majd a Fideszre szavazni április 3-án.

Ezután ismét elmagyarázta, hogy Orbán Viktor magatartása robbantotta ki a háborút, azzal, hogy éveken át akadályozta Ukrajna NATO-közeledését.

Kapcsolódó hírek