Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Az EBESZ-hez fordul az ellenzék a közmédia orosz propagandája miatt

Putyin agresszióját relativizálják és a magyar ellenzéket ütik 130 milliárd forint közpénzből.

Bende Balázs propagandista, a közmédia „külügyi kabinetjének vezetője”.
Bende Balázs propagandista, a közmédia „külügyi kabinetjének vezetője”.

Az EBESZ magyarországi missziójához fordulnak az ellenzéki pártok, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a közmédia és a kormányközeli média „szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében”, valamint „az állami médiában az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot, a magyar ellenzéki álláspontokat pedig a szövegkörnyezetükből kiragadva, azok eredeti jelentését teljesen megváltoztatva közlik” – írja a Telex az Egységben Magyarországért nevű valamire hivatkozva.

Azt is írták, „ez a gyakorlat elítélendő és különösen felelőtlen is, tekintve, hogy az Európai Unió már szankciókkal sújtja a putyini háborús propagandát terjesztő orosz médiacégeket”, egy háborús helyzetben viszont fontos lenne a korrekt tájékoztatás.

A Telex emlékeztet, Nógrádi György, a kormánymédia kedvenc „biztonsági szakértője” már közvetlenül a háború kirobbanása után az ukrán vezetést kezdte hibáztatni/gyalázni, de Horváth József, az Alapjogokért Központ szintén rendszeresen szerepeltetett „szakértője” is Putyint mentegette a propaganda nézőinek.

Legújabban pedig mintha az lenne kiadva a lakájsajtónak és a fideszes politikusoknak, hogy próbálják meg ráhúzni az ellenzékre, hogy katonákat akarnak küldeni Ukrajnába, hogy háborús konfliktusba sodorják Magyarországot.

Hétvégén egyébként az LMP-s Ungár Péter is bejelentette, hogy Médiatanácshoz fordul, mert szerinte elfogadhatatlan, ahogy az idén 130 milliárd forintból működő MTVA az orosz agressziót mosdatja.

Kapcsolódó friss hírek