Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Szijjártó: „a kinti magyarok vegyék fel a kapcsolatot a kijevi nagykövetséggel”

Az orosz barátságrenddel kitüntetett budapesti külügyminiszter szerint a legrosszabb forgatókönyv következett be.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjutalmazza Szijjártó Péter magyarországi barátját.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjutalmazza Szijjártó Péter magyarországi barátját. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Vlagyimir Putyin Orbán Viktor utáni második magyarországi helytartója, Szijjártó Péter is megszólalt annak kapcsán, hogy csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát.

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán azzal altatott, hogy Magyarország kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett.

Rendkívüli bejelentés:

Rendkívüli bejelentés:

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, February 23, 2022

Szijjártó Péter élő bejelentkezésében azt mondta: a szomszédságban a legrosszabb forgatókönyv következett be, a háború, amelynek még a legnagyobb és legerősebb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudták az elejét venni. Állította: Magyarország minden olyan szövetségesi egyeztetésnek részese és része lesz, amelyek a koordinált válaszreakció megadásáról szóló döntésekre vonatkoznak.

Közlése szerint az ukrajnai képviseletek működnek, köztük a kijevi nagykövetség is. A nagykövetségi munkatársak biztonságban vannak, bár az ukrán nemzeti gárda megkettőzte a nagykövetség védelmét.

Az Ukrajna keleti vagy középső részén tartózkodó magyaroktól a külgazdasági és külügyminiszter azt kérte, hogy vegyék fel a kapcsolatot a kijevi nagykövetséggel. Kárpátalján egyelőre nyugalom van, folyamatos a kapcsolat az ottani magyarság vezetőivel és a külképviseletekkel – jelezte Szijjártó Péter.

Ha további lépésekre lenne szükség, azokat Magyarország időben és gyorsan megteszi, és amint lehet, a közvéleményt is informálják – mesélte az ember, akit alig pár hónapja barátságrenddel tüntetett ki Putyin, majd nem sokkal később az orosz külügyminiszter is megjutalmazott egy kitűzővel.