Orosz támadás: érkeznek a magyar határhoz az ukrajnai menekültek

A következő órákban érkezhetnek a magyar határátkelőkhöz az orosz támadás miatt Belső-Ukrajnából elmenekülők – az M1 tudósítója a záhonyi határátkelőről bejelentkezve azt mondta, a rendőrség tájékoztatása szerint több órát is várakozniuk kell a Magyarország irányába érkezőknek, de a nagyobb magyar határátkelőhelyeken egyelőre ez nem látható.

A propagandista szerint ennek oka, hogy a torlódás az ukrán oldalon jelentkezik, az pedig több száz méterre van a magyarországi határátkelőhelytől. Ha az ukrán oldalon feltorlódik a kocsisor, abból itt sokat nem lehet érezni – mondta, hozzátéve, az ukrán hatóság „csöpögtetve” engedi át az autósokat.

Kijevből egyébként több mint tíz óra az út a magyar határig, ezért úgy kell számolni, hogy később lehet majd érezni a tömeget az ukrán-magyar határon.

Sajtóhírek szerint rakétatámadás ért már két nem olyan távoli nagyvárost, Ivano-Frankivszkot, ami 250 kilométerre van Nyíregyházától és Lemberget (Lvivet), ami 350 kilométerre van tőlünk. A tudósító szerint nem feltétlenül indít el menekültáradatot a támadás, „de benne van a pakliban”.

A rendőrség honlapján közült adatok szerint a barabási, a beregsurányi, a lónyai határátkelőhelyeken a belépő személyforgalomban egy óra a várakozási idő, Tiszabecsen két óra, Záhonynál pedig a belépő személy- és autóbuszos forgalomban egy-egy órát kell várni az átkelésre.

Ezek is érdekelhetnek