Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Kamuzhatott Orbán, hírek szerint Magyarország akadályozza az uniós szankciókat az oroszokkal szemben

„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok.”

RövidenRöviden

„Magyarország részese a közös uniós álláspontnak” – ezt írta ki a Facebook-oldalára Orbán Viktor még tegnap este, miután orosz elvtársa, Vlagyimir Putyin bejelentette a délkelet-ukrajnai szakadár „Donyecki Népköztársaság” és „Luhanszki Népköztársaság” szuverenitásának önkényes elismerését (a NATO szerint azért, hogy így próbáljon meg ürügyet teremteni Ukrajna megtámadására).

Csakhogy az Mfor.hu diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja: az orosz lépésre válaszul az Európai Unió által bevezetni tervezett szankciók kapcsán nincs teljes egyetértés. A pletykák szerint ugyanis egyedüliként Orbán Viktorék nem voltak hajlandók egyelőre támogatni a többek között az orosz képviselőket, a szakadár megyék képviselőit, továbbá az orosz katonai misszió parancsnokait is érintő szankciókat.

Egy, a brit Guardian tudósítójának beszámoló diplomata arról beszélt, komoly nyomás nehezedhet a következő időszakban a magyar kormányra, miközben nem világos, hogy Orbán végső soron Moszkvához vagy európai szövetségeseihez pártol-e.

A szankciós lista jóváhagyásához valamennyi tagállam szükséges, a magyar vonakodás miatt azonban ez még mindig nyitott a kérdés, mivel ezekhez a döntésekhez egyhangúság kell.

Szélkakas két tűz között

Érdekesség, hogy eközben a magyar miniszterelnök azzal altat, hogy „Magyarország részese a közös uniós álláspontnak”, és az MTI-ben is olyan hír jelent meg kora délután, hogy Orbán Viktor állítólag telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel, és biztosította, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitását és területi épségét.

Az is igaz viszont, hogy Orbánnak volt már korábban olyan elhíresült mondata, miszerint „ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Két gyerek is megsérült az M5-ös autópályán történt balesetben

Robbanás Lágymányoson, egy ember meghalt

Súlyos baleset történt az M3-as autópályán, hét kilométeres a torlódás