Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Orosz-ukrán konfliktus: Orbán Viktor vezetésével összeült a nemzetbiztonsági kabinet

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a nemzetbiztonsági kabinet ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 22-én. A kormányfő vezetésével összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából. Az asztalnál Pintér Sándor belügyminiszter (b), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b4), Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j3), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke (j).
Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a nemzetbiztonsági kabinet ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 22-én. A kormányfő vezetésével összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából. Az asztalnál Pintér Sándor belügyminiszter (b), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b4), Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j3), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke (j). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedden reggel a Karmelita kolostorban összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az ülésen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről pedig Vargha Tamás polgári hírszerzésért felelős államtitkár vesz részt. További tájékoztatást a sajtófőnök későbbre ígért.

Az MTI ugyan szemérmesen nem említi, de az ukrán válsághelyzet alatt azt kell érteni, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő este önkényesen bejelentette a „Donyecki Népköztársaság” és a „Luhanszki Népköztársaság” szuverenitásának elismerését. A NATO szerint ez a lépés ürügyként szolgálhat Ukrajna esetleges megtámadására.

Kedd reggel már arról érkeztek hírek, hogy szemtanúk orosz tankokat láttak vonulni Donyecknél. Felségjelzést nem lehetett rajtuk látni, de órákkal azután tűntek fel, hogy Putyin elrendelte az orosz csapatok bevonulását az általa frissen függetlenként elismert szakadár köztársaságok területére.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró