Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Publicus: 2 százalékkal vezet az ellenzék a Fidesz-KDNP-vel szemben

Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Publicus friss mérése szerint előremozdult decemberben és januárban mért mélypontjáról az egyesült ellenzék: a választásra jogosult népesség körében két százalékkal többen voksolnának most az összefogásra rájuk, mint Orbánékra.

A Népszava megbízásából készített, február 10-14. között végzett közvélemény-kutatás szerint

az Egységben Magyarországért támogatóinak 34 százaléka lenne most ebben a szegmensben, míg a FIDESZ-KDNP 32 százalékon áll.

Összevetésül: 2021 decemberében még 33-31 százalékra ment a Fidesz-KDNP, 2022 januárjában pedig 33-32 százalékkal billent a kormányzó erők javára a mérleg.

Azok körében is, akik biztosra ígérik részvételüket a szavazáson, de még nem tartoznak egyik oldal elkötelezett támogatói közé sem, ellenzéki előnyt mért a Publicus. E csoport 27 százaléka örülne, ha az egyesült ellenzéknek sikerülne kormányra kerülnie, ezzel szemben csak a válaszadók 17 százaléka szeretné, ha továbbra is narancsvidék lenne az ország.

A válaszadók fele azt mondta, biztosan be fogja húzni valakire az ikszet, de egyelőre még bizonytalan abban, hogy támogassa-e a kormányváltást, vagy Orbánék mellett törjön lándzsát.