Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Kövér: áprilisban arról döntünk, hogy lisztkukac vagy csülök, nemváltó műtét vagy családtámogatás

Az idős férfi egy böllérfesztiválon ijesztgetett „sötétzöldekkel” és a disznóvágás ünnepére rárontó migránsokkal.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a hetedik Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál megnyitóján 2022. február 19-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a hetedik Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál megnyitóján 2022. február 19-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A disznóvágás a magyar élet egyik ünnepe, amely az egész éves, mindennapos kemény munka eredménye, a következő évre való minőségi eledel köré szerveződik – magyarázta a Parlament házmestere a hetedik Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál megnyitóján szombaton.

Kövér László a helyi közösséget méltatva felvázolta az általa elképzelt parasztromantikát, miszerint a vidéken élők a kerteket művelik, az ólakban pedig állatok vannak. Hangsúlyozta: csak ott lehet ilyen közösségi összejöveteleket szervezni, ahol tudják, hogy milyen fontos az ember és a természet kapcsolata, a tiszta hús, a becsületesen elkészített étel és az asztalközösség, amelyet a legősibb közösségnek nevezett.

A házelnök a közelgő parlamenti választásról szólva azzal riogatta hallgatóságát, hogy

„ha még egyszer letérünk Magyarország és a vidék évezredes útjáról, soha többet nem térhetünk vissza rá”!

A klímatudatos embereket gyalázva pedig arról beszélt, hogy a „sötétzöldek” által ajánlott út szakadékba vezeti az európai, és benne a magyar mezőgazdaságot, állattartást, és általában a vidéki életet.

A választásokon el kell dönteni, hogy melyik úton megyünk tovább: helyi gazdaságokban termelt egészséges élelmiszer vagy fehérjegyárakban előállított műhús; sonka, csülök, kolbász, vagy „lisztkukac, tücsök és sáska”; a gyermekek neveléséhez hozzájáruló családtámogatás vagy „közpénzből finanszírozott nemváltó műtét”; keresztény és magyar Magyarország vagy „illegális migráció és multikulti”; nemzeti függetlenség, vagy új birodalmi függés – hordott össze hetet-havat, a végén az aktuális egybites csasztuskát is beleszőve: „előre menjünk vagy hátra”.