Megszólalt Kövér László a titokzatos székelyföldi villával kapcsolatban

Kövér László, az Országgyűlés elnöke záróbeszédet mond a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 14-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke záróbeszédet mond a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 14-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Megszólat Kövér László annak a székelyföldi, úszómedencés villának az ügyében, mellyel kapcsolatban Juhász Péter, az Együtt korábbi elnöke kiderítette: a helyiek lemondása szerint a magyar házelnök használja, noha papíron a kabinetfőnökéé.

Kövér az Országgyűlés sajtófőnökén keresztül üzent. Szilágyi Zoltán a közleményében elismeri, hogy a villa Kövér László kabinetfőnökének tulajdona, de azt cáfolja, hogy a házelnök valaha is megszállt volna ott.

„Kövér Lászlónak nincsen és soha nem is volt semmilyen kapcsolata a magán adományozók által létrehozott és kizárólag magántőkéből fenntartott Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvánnyal és annak tevékenységével, tisztségviselőivel, mint ahogy egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát. A baloldali sajtótermékek minden erre vonatkozó állítása nem más, mint az Országgyűlés elnökének személyét támadó, lejárató szándékú, gátlástalan kampánymegnyilvánulás”

– írta Szilágyi Zoltán az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

Kapcsolódó hírek