Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Előkerült egy Kövér László által használt székelyföldi úszómedencés villa

A budai villa után Erdélyben is akadt egy ingatlan, Juhász Péter szerint „Tajvanról fizetik Kövérék luxusát”.

A Kövér László által használt medencés birtok az erdélyi Hargita megyében található Tibódon.
A Kövér László által használt medencés birtok az erdélyi Hargita megyében található Tibódon.

Veress László, Kövér László kabinetfőnöke a tulajdonosa papíron annak az úszómedencés, 188 négyzetméteres villának Székelyföldön, melyet azonban rendre Kövér László házelnök használ – számolt be róla Juhász Péter.

Az Együtt korábbi elnöke a Hargita megyében lévő Tibód településen forgatott, ahol a helyiek elmondták: a fideszes politikus sajátjaként használja a medencés birtokot, amikor éppen a környéken töri magát a „határon túli magyarságért”.

A titkos birtokra a román telekkönyvi hivatal adati alapján elővásárlási joga van az Erdélyben bejegyzett Ábel Egyesületnek. Ez az az egyesület, amelynek 35 millió forintot juttatott a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványt, egy bizonyos Frank Liu, tajvani milliárdos patronáltja.

Frank Liu ugyanis korábban több százmillió forinttal támogatta a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítványt. A szervezetről azóta kiderült: a külhoni magyaroknak szánt pénzből 240 milliós budai villalakást vásárolt, hogy aztán Veress László és családja sajátjaként használja.

„Frank Liu adománya végső soron Kövért és köreit gazdagítja. Így nem is csoda, hogy Kövér László ünnepélyes keretek között ajándékozta meg a tajvani milliárdos jótevőjét magyar állampolgársággal, sőt, elintézte, hogy a Magyar Arany Érdemkereszttel jutalmazza meg az üzletembert Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes”

– összegez Juhász Péter.

A Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány budai villájának ügyében jelenleg sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség, a Hargita megyei villa kapcsán egyelőre nincs ilyen fejlemény. Ami viszont közös:

a máskor mindenkit mindenért őrjöngve kiosztó, tolvajozó, kommunistázó Kövér László ezúttal mélyen hallgat.