Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Minden második Fidesz-szavazó is megnézne egy miniszterelnök-jelölti vitát Orbán és Márki-Zay között

Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án.
Orbán Viktor kormányfő érkezik a közmédia óbudai székházába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Tízből hét megkérdezett valószínűleg megnézne egy vitát Orbán Viktor és Márki-Zay Péter között – derül ki a Publicus Intézet országos, reprezentatív közvéleménykutatásából.

A Népszava megbízásából végzett felmérés azt is megállapította, hogy legnagyobb arányban (93 százalékosan) az ellenzéki szavazók szeretnének miniszterelnök-jelölti vitát, míg a bizonytalanok 72 százaléka – de még a Fidesz-szavazóknak is kicsivel több mint a fele (51 százaléka) – tette le a voksát egy Orbán-Márki-Zay-párbaj mellett.

A válaszokból az is kiderült, hogy a többség nem fogadja el Orbán Viktor kibúvóit a vita alól. A megkérdezettek 57 százaléka inkább nem fogadta el azt az érvet, hogy Orbán azért nem áll ki Márki-Zay ellen, „mert a parlamentben eleget vitázik az ellenzékkel”.

A válaszadók 56 százaléka szintén inkább nem fogadta el azt a kifogást, hogy nincs szükség vitára, „mert lehet tudni, hogy a kormánypártok mit és miért csinálnak, és mit szeretnének”.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt