„Amíg élek, Orbán Viktor legyen a miniszterelnök” – járókelőket kérdezgettek egy esetleges Orbán-Márki-Zay vitáról

„Amíg élek, Orbán Viktor legyen a miniszterelnök” – járókelőket kérdezgettek egy esetleges Orbán-Márki-Zay vitáról
Részlet a 24.hu videójából.

Budapesten és Jászberényben faggatott a 24.hu járókelőket arról, hogy szükség van-e miniszterelnök-jelölti vitára, és ha lesz ilyen, akkor vajon Márki-Zay Péter megszorongatja-e Orbán Viktort.

A válaszadók nem meglepő módon politikai hovatartozásuk alapján formáltak véleményt. Egy Fidesz-szimpatizáns hölgy például kijelentette:

„Márki-Zaynak semmi keresnivalója a politikába’, Viktor két vállal győzne.”

Egy, a kormánnyal vélhetően kritikusabb fiatalember viszont úgy látja, nagyon fontos lenne, hogy a miniszterelnök-jelöltek vitázzanak, mert így látnánk a gondolataik ütközését. Akadt olyan észrevétel is, miszerint Orbán nemhogy Márki-Zayval, de még egy újságíróval sem mer kiállni vitázni.

A kormánypárti megkérdezettek részéről elhangzott még, hogy az ellenzéki jelölt egy „senki”, és „a kisujja sem ér fel Orbán Viktorhoz” – bár ezt valószínűleg nem pont így akarta mondani a hölgy.

A 24.hu stábja talált olyan nénit is, aki szemmel láthatóan szinte szerelmes a miniszterelnökbe:

„Nekem egy miniszterelnököm van, az Orbán Viktor. Én ezen kívül senkit nem támogatok.”

A járókelők véleménye pártszimpátia szerint alakult azokban a kérdésekben is, amelyek azt firtatták, hogy ki nyerne és ki veszítene egy ilyen vitával, illetve hogy tényleg Gyurcsány Ferenc irányít-e mindent az ellenzéki térfélen.

Márki-Zay Péter múlt vasárnap jelentette be, hogy vitára hívja Orbán Viktort. A meghívásra Hollik István fideszes kommunikációs igazgató reagált. Annyit vetett oda, hogy „beosztottal nincs értelme vitatkozni”, ami mondjuk sokat elárul arról is, hogy a Fideszben hogyan mehetnek a diskurzusok.

Reakció Márki-Zay Péter tegnapi felhívására:Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.

Posted by Hollik István on Sunday, January 16, 2022

Kapcsolódó hírek