Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Orbán évet értékelt: „Gyuri bácsi ejtőernyőseit” és „a Brüsszelből érkező zsoldosokat” is bevetik ellenünk

„Nyergeljetek, a kampány elkezdődött, jöttünkre ötven nap múlva jobb oldalról számítsatok.”

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet tart a Várkert Bazárban 2022. február 12-én.
Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet tart a Várkert Bazárban 2022. február 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az áprilisi országgyűlési választás arról szól, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon akar visszatérni – magyarázta Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartott szombati évértékelő beszédében.

A kormányfő azt mondta: pénteken Gyurcsány Ferenc be is jelentette, hogy készen állnak a visszatérésre! És ha Gyurcsány Ferenc „visszatér, vissza is visz bennünket oda, ahol már jártunk és ahová egy porcikánk se kívánkozik” – riogatott Orbán Viktor.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy tavaly ilyenkor a koronavírus-járvány miatt elmaradt a szokásos találkozó. Most, 50 nappal a választás előtt, egy országértékelőre készülve mindig két dologgal kell tisztában lenni: kik vagyunk mi, és miről akarunk beszélni – magyarázta. Úgy látja, „ez a mi közösségünknek eddig nem okozott problémát”. „Mi, akik ma így összejöttünk, különböző emberek vagyunk, de egy dolog közös bennünk. Magyarok vagyunk, akiknek közös szenvedélye Magyarország” – jelentette ki.

A „baloldal” vérig sérti az embereket

Orbán ezután – Márki-Zay Péter korábbi nyilatkozatait kiforgatva – azzal hergelt: váratlanul megtudhatták a baloldaltól, hogy „mi valójában gombák vagyunk. Gombák, akiket sötétben tartanak és trágyával etetnek”. Állítólag megtudhatták azt is, hogy „mi, akik ráadásul vidékiek és falusiak is vagyunk, egy keresztrejtvényt sem tudunk megfejteni és a baloldal szerint reggel tízkor már részegek vagyunk” – fogalmazott. Megtudhatták azt is, hogy „mivel fideszesek vagyunk, aberráltnak is kell lennünk”. Azt is megtudhatták a baloldaltól, hogy „a Fideszben vannak zsidók is, bár kevés”, „melegek viszont vannak bőven” – közölte.

Orbán Viktor szerint lehet, hogy ez egy új politikai stratégia. „Vérig sérteni az embereket, gúnyolódni a fogyatékkal élőkön, belegyalogolni a vidékiekbe, fenyegetni a nyugdíjasokat és lenézni a nőket. Emberemlékezet óta nem beszéltek így a magyarokkal. Az ember nem hisz a fülének” – hergelődött, hetet-havat összehordva, összemosva, kiforgatva az ilyesmire amúgy is vevő hallgatóságának. Azt is mondta:

a baloldal, bár olyan, amilyen, „benne van a nemzetben, mint a balsors a Himnuszban”.

A kormányfő közölte: azonban mindez „odaát még kínosabb. Horn Gyula forog a sírjában. Medgyessy nem győz félrenézni, az SZDSZ-esek zavartan bámulják a cipőjük orrát”. „Csak Gyurcsányt és Bajnait nem zavarja, elvégre ők hozták az ország nyakára ezt az egész showműsort” – mondta.

„Magyarország legkorruptabb kormányának vezetői, Gyurcsány és Bajnai egy gombaszakértővel megerősítve”: ez a Magyarország kormányzására jelentkező nagy csapat, ez a baloldal ajánlata

– mondta. Megjegyezte: „az ember nem is tudja, sírjon vagy nevessen”.

„Soros György ügynökei” és „brüsszeli zsoldosok”

A migránsozás, sorosozás sem maradhatott ki Orbán beszédéből. A határvédelem állandó készenlétet, szívósságot és kitartást követel – mondta. Nehéz munka, ráadásul „hátul is kell lennie a szemünknek, mert Brüsszel felől sem lehetünk nyugodtak. Ott gyülekeznek Soros György ügynökei (…), a nemzetállamokat ellenségnek, de legalábbis meghaladandó maradványnak tekintő írástudók, szakértők és tanácsadók siserehada és persze a mindenben, így a migrációban is pénzt szimatoló globális tőke farkasai”, akik mind azon dolgoznak, hogy a migrációt mint „megállíthatatlan történelmi szükségszerűséget” fogadtassák el – vélekedett, megjegyezve, van ország, ahol már sikerrel is jártak!

Orbán „létkérdésnek nevezte” az országgyűlési választást, melynek értékelése szerint óriási a tétje. Megjegyezte, „szeretnénk már egy választást, ami nem létkérdés, hanem egyszerűen egy jó kormány megválasztásáról szól”, de ez most nem lehetséges.

Az ellenfelet ismerik, „Gyuri bácsi ejtőernyőseit lassan már nevükön szólítjuk” és „a Brüsszelből érkező zsoldosokat sem először vetik be ellenünk”. Most azonban nem velük kell törődni; „sohasem voltunk még olyan erősek, jól szervezettek és elszántak, mint most” – jelentette ki.

„Nyergeljetek, a kampány elkezdődött, ideje, hogy mi is kilovagoljunk. Jöttünkre ötven nap múlva jobb oldalról számítsatok”

– zárta szavait Orbán Viktor.