Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Nézőpont: Orbán tisztességesebb, szavahihetőbb és jobb vezető, mint Márki-Zay Péter

Kész, pont, már felesleges is választást rendezni.

Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a magyarországi szabad pálinkafőzés 10. évfordulóján szervezett ünnepségen a Zala megyei Becsehelyen 2020. szeptember 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nem túl bonyolult, „Orbán sokkal jobb, mint Márki-Zay” címmel közölt felmérést a kormányközeli Nézőpont Intézet, melyben arra jutottak, hogy az aktív szavazók szerint a futball- és járványokos miniszterelnök „szavahihetőbb, jobb és tisztességesebb vezető” az ellenzék miniszterelnök-jelöltjénél.

A Nézőpont arra volt kíváncsi, hogy mennyire igaz Orbánra és Márki-Zayra a „betartja, amit ígér”, „jó vezető”, illetve a „tisztességes ember” jelző.

A válaszadók 58 százaléka szerint Orbán „ne figyeljenek oda arra, amit mondok” Viktor betartja, amit ígér, és csak a nyilatkozók 31 százaléka gondolja úgy, hogy nem igaz rá ez az állítás.

Márki-Zay esetén a megkérdezettek 19 százaléka gondolja úgy, hogy betartja ígéreteit, 35 százalék nem gondolja megbízhatónak, 46 százalék pedig nem tudta megítélni szavahihetőségét (ami mondjuk nem csoda, ha alkalma sem volt még bizonyítani az országos politikában).

Orbánt a fideszes szekértábor 93 százaléka gondolja szavatartónak, az ellenzéki tömbben Márki-Zayt 38 százalékosra mérték ebben a kérdésben a kormányközeli közvéleménygyár munkatársai.

A Nézőpont kikutatta még, hogy

  • a politikailag aktívak 67 százaléka szerint Orbán jó vezető, 25 százalék szerint nem;
  • ezen belül a Fidesz-hívők szerint a miniszterelnök 96 százalékban jó vezető;
  • Márki-Zay Pétert a politikailag aktívak tömbjének 23 százaléka gondolja jó, míg 44 százaléka rossz vezetőnek, 33 százalék pedig bizonytalan volt a kérdésben;
  • a tisztán ellenzéki tömbben a megkérdezettek 45 százaléka látja jó vezetőnek az ellenzékit, 14 százalék ennek ellenkezőét gondolja, 42 százalék pedig nem tudta megítélni.

A válaszadók 48 százaléka szerint Orbán Viktor tisztességes, míg 37 százalékuk nem, Márki-Zayt 34 százalék gondolja tisztességesnek, 35 százalék viszont nem.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban