Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Megaláztak egy magatehetetlen beteget a Jahn Ferenc Kórházban

Részlet az RTL Híradó riportjából.
Részlet az RTL Híradó riportjából.

Két ápolónő megütött és verbálisan megalázott egy 52 éves beteget a budapesti Jahn Ferenc Kórházban – állítja az RTL Híradónak az időközben elhunyt beteg lánya.

A 52 éves, súlyos tüdőbeteg asszony októberben került a kórház intenzív osztályára, ahol azonnal légcsőmetszést végeztek rajta. Éber állapotban volt, de kommunikálni nem tudott. Lánya szerint mindezek ellenére alig foglalkoztak vele, és az ápolók a gyógytornásznak állítólag el is mondták, hogy felesleges vele foglalkozni, mert úgyis meg fog halni.

Nem így lett, s később a beteg otthon elmesélte, hogy folyamatosan durván bántak vele a kórházban, két brutális ápoló megütötte, de voltak többen akik „csak” nemtörődömségükkel tűntek ki.

Az asszony fulladásos rohama alatt állítólag azon röhögtek, hogy végre meg fog halni.

Arról is beszélt, hogy alig adtak neki inni, és folyamatosan éhes volt a kórházban. A család ezért amikor csak tehette, látogatta a beteget, ekkor készültek a riportban látható döbbenetes felvételek is az elvileg „steril” körülményekről – például egy tálban úszó poloskáról.

„Feltűnt a nővérek durvasága”

Az RTL Híradónak nyilatkozott az intenzív osztály egyik dolgozója, aki elmondta, neki és kollégáinak is feltűnt a két nővér durvasága, mégsem mertek szólni.

A megalázott beteg otthonában még 11 napot élt. Lánya írásban panaszt tett a kórház igazgatójánál, de elmondása szerint nem kapott választ. Az intézmény az RTL Klub Híradóval annyit közölt, hogy a belső vizsgálat szakmai hiányosságot nem állapított meg.

Kapcsolódó friss hírek