Alternatív valóság a Kossuth Rádióban: Márki-Zay messiástudatos, szektás szlogeneket használ

Deák Dánielt kellett megvárniuk a rádióhallgatóknak, hogy végre megtudják, mi a VALÓSÁG.

Deák Dániel kormánypárti politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
Deák Dániel kormánypárti politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Márki-Zay Péter, bár jobboldali politikusként jeleníti meg magát, Gyurcsány Ferenc embereivel vette körbe magát és egyértelműen a baloldal álláspontját képviseli – erről tájékoztatta Deák Dániel, a kormányközeli XXI. Század Intézet vezető elemzője a Kossuth Rádió hallgatóit.

Bár az ellenzéki miniszterelnök-jelölt többször hangsúlyozta, hogy nem tervezi privatizálni az egészségügyet, Deák egy Vona Gábor és Márki-Zay közötti beszélgetésből kiragadott részlet kapcsán azt bizonygatta, hogy de márpedig igen, a fizetős egészségügy mellett „tette le a garast”.

Deák Dániel úgy tudja, az a mítosz már régen „lerombolódott”, hogy Márki-Zay Péter egy civil jelölt lenne, aki a politikán kívülről érkezett. Ugyanakkor szerinte a listaállításnál is az látszódott, hogy „a pártok diktálnak, Gyurcsány Ferenc dominál”, és Márki-Zay Péter egyetlen embere sem került befutó-helyre.

„Ilyen súlytalan, ilyen gyenge miniszterelnök-jelölt még a baloldalon sem volt soha a rendszerváltás óta eltelt időszakban”

– állapította meg a fideszes elemző.

A Márki-Zay beszédeiből, kijelentéseiből kiragadott és kifacsart részletek alapján Deák úgy összegezett, azok nem vallanak sem keresztény emberre, sem egy magát nemzetinek, jobboldalinak valló politikusra!

Az orbánista elemző azt is elmagyarázta a rádióhallgatóknak, hogy Márki-Zay Péter a választókat visszatérő módon „támadja, gyalázza”, és a képviseleti demokrácia alapvetéseit sem tartja tiszteletben. Sőt,

Márki-Zay Péter „messiástudatos”, különféle vallási szektáknál megszokott szlogeneket kezdett el mondani a különféle rendezvényeken!

Kapcsolódó hírek