Márki-Zay Orbán után most Lázár Jánost is vitára hívta

Hátha ő „bátrabb lesz, mint a főnöke”.

Márki-Zay Orbán után most Lázár Jánost is vitára hívta
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Orbán Viktor egyelőre úgy tűnik, 16 éve változatlanul továbbra sem hajlandó kiállni nyilvános vitára politikai ellenfelével, jelen esetben Márki-Zay Péterrel, így az ellenzéki miniszterelnök-jelölt új ellenfelet keres.

Márki-Zay a Facebook-oldalán közölte, hogy ha már az április 3-ai választáson egyéni körzetben is küzd majd a szavazatokért, szívesen vitázna helyi kihívójával, a fideszes Lázár Jánossal is.

„A jelenlegi miniszterelnök egyelőre fél a vitától, lássuk, Lázár János hajlandó-e kiállni velem. A demokrácia alapja a vita. Aki közfeladatra jelentkezik, attól alapvető tisztelet a választók felé”

– írta Márki-Zay Péter, arra kérve a fideszest, hogy adja meg a tiszteletet a választói felé. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt bízik abban, hogy Lázár János „bátrabb lesz, mint a főnöke, és nem fog hazugságok mögé bújva megfutamodni”.

Április 3-án nem csak Orbán Viktort hívom ki miniszterelnök-jelöltként, de Csongrád 4-es számú választókerületében újra…

Posted by Márki-Zay Péter on Saturday, January 29, 2022

Ismert, noha ez demokráciákban „alapvető eseménynek” számít, Magyarországon utoljára 16 éve, a 2006-os országgyűlési választás előtt tartottak miniszterelnök-jelölti vitát, amit 4 millióan néztek. Orbán Viktor azóta nem bonyolódott éles helyzetbe poltikai ellenfelekkel, leszámítva a néhány perces, kevesek által követett parlamenti csatározásokat.

Kapcsolódó hírek