Bemondta a köztévé: „a magyar baloldal arra akarja kényszeríteni az embereket, hogy éhezzenek és fázzanak”

Bende Balázs propagandista, a közmédia „külügyi kabinetjének vezetője”.
Bende Balázs propagandista, a közmédia „külügyi kabinetjének vezetője”.

„Klímabarát-e az atomenergia?” címmel tartott fejtágítót az M1-en Bende Balázs, aki a közmédia „külügyi kabinetjének vezetőjeként” dolgozik az évi 130 milliárd forintból működtetett propagandaszervezetben. Az észak-korai típusú, kincset érő felvételt a 444.hu szúrta ki.

Az Orbán-kormány istenítésén kívül más egyébről nem szóló műsorból megtudhatjuk például, hogy „mi nem fogunk fázni, atomunk van, és bővítjük is, gáz is van, legalább 15 évre elég, lesz bőven mindkettőből”. Bende a hívek megnyugtatásául azt is tudni véli, hogy maradhat a rezsicsökkentés és az energiabiztonság, az élelmiszerárstop pedig – szerinte – éppen az energiaárak miatti növekvő infláció hatásai ellen lett kitalálva!

Majd jött az ellenzéket szapuló rész, természetesen az érintettek álláspontjának ismertetése nélkül:

„Persze a magyar baloldal nem véletlenül támadja mindet, hiszen nekik aztán semmit nem köszönhetünk mindebből. Így inkább arra szavaznak, sőt, arra kényszerítenének mindannyiunkat, hogy az ő politikai érdekeik miatt inkább éhezzünk és fázzunk, és azt is jó drágán. Ne hagyjuk!”

Bende Balázs korábban sem csinált titkot abból, hogy a közmédia a Fidesz szekerét tolja: a 2019-es önkormányzati választás előtt kerek perec utasította munkatársait, hogy a közpénzből működő MTVA-nál „nem az ellenzéki összefogást támogatják”. A mostani kirohanása azonban viszonylag új, és előrevetíti a tavaszi kampány hangulatát, hogy immár teljesen abszurd hazugságokat is lazán az ellenzék szájába adnak.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek