Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Újra felbukkant a kiskunsági „fekete párduc”, most közelről videózták le

Újra felbukkant a kiskunsági „fekete párduc”, most közelről videózták le
Részlet a Blikkhez eljutott videóból.

Szolnok és Újszász között, lakott terület közvetlen közelében látták a fekete párducnak vélt nagymacskára emlékeztető állatot, amely már hetek óta rettegésben tartja az ország középső részén élőket.

A Blikk azt írja, a legújabb észlelésről már riadóztatták a helyi vadállatbefogót, aki a 100-150 méterről készített felvételek alapján biztosra veszi, hogy nem egy jóllakott házimacska kószál arrafelé:

„Ha bárkiben kétely merült volna fel, hogy a most már majdnem egy hónapja Magyarországon kóborló állat vajon csak egy jól meghízott fekete macska vagy egy párduc, ez a 100-150 méterről készült videó kétséget kizáróan bemutatja, hogy az utóbbi”

– nyilatkozta a lapnak Both Zoltán.

A rendőrség viszont szkeptikusabbnak tűnik, ők a mostani eset kapcsán azt közölték: a helyszíni nyomok nem támasztják alá nagytestű ragadozó mozgását, de a bejelentés és a rendelkezésre álló felvétel alapján vizsgálják a körülményeket.

A ragadozót először Kiskunhalasnál szúrták ki egy térfigyelő kamera felvételén. Később a rendőrség az állat nyomait is megtalálhatta, ezek alapján valószínűsítették, hogy tényleg fekete párduc kóborolhat a Kiskunságban.