14 655 új fertőzöttről, 167 elhunytról tájékoztattak hétfőn

Orvos és ápolónő egy beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán Miskolcon 2020. április 7-én.
Orvos és ápolónő egy beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán Miskolcon 2020. április 7-én. Fotó: MTI/Vajda János

Kiadta a hétvégi összesített járványügyi adatokat a koronavirus.gov.hu, e szerint az elmúlt három nap alatt 14 655 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 297 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Péntektől vasárnapig elhunyt 167 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 39 947 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 145 770 fő, az aktív fertőzöttek száma 111 895 főre emelkedett. 2931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 281-en vannak lélegeztetőgépen.

Emlékeztetnek, az oltási akció ezen a héten is folytatódik, csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe, emellett a háziorvosok is oltanak.

A napokban Merkely Béla, a SOTE rektora arról beszélt, hogy elkezdődött Magyarországon a koronavírus-járvány ötödik hulláma, mely vélhetően több tízezer új esetet jelent majd hazánkban.

Ezek is érdekelhetnek