Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

14 655 új fertőzöttről, 167 elhunytról tájékoztattak hétfőn

RövidenRöviden
Orvos és ápolónő egy beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán Miskolcon 2020. április 7-én.
Orvos és ápolónő egy beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán Miskolcon 2020. április 7-én. Fotó: MTI/Vajda János

Kiadta a hétvégi összesített járványügyi adatokat a koronavirus.gov.hu, e szerint az elmúlt három nap alatt 14 655 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 297 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Péntektől vasárnapig elhunyt 167 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 39 947 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 145 770 fő, az aktív fertőzöttek száma 111 895 főre emelkedett. 2931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 281-en vannak lélegeztetőgépen.

Emlékeztetnek, az oltási akció ezen a héten is folytatódik, csütörtök és péntek délután, valamint szombaton ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet menni oltásra a kórházi oltópontokra és a kijelölt járásközponti szakrendelőkbe, emellett a háziorvosok is oltanak.

A napokban Merkely Béla, a SOTE rektora arról beszélt, hogy elkezdődött Magyarországon a koronavírus-járvány ötödik hulláma, mely vélhetően több tízezer új esetet jelent majd hazánkban.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter