Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Merkely Béla: elkezdődött Magyarországon az ötödik hullám, több tízezer új eset lehet

RövidenRöviden
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén.
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elkezdődött Magyarországon a koronavírus ötödik hulláma, melyet az omikron variáns indított el, valószínűleg több tízezer új eset lesz hazánkban – magyarázta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora pénteken a Kossuth Rádióban.

A Telex cikke szerint Merkely hangsúlyozta: az omikron variáns rendkívül fertőzőképes, „kihasználja a legkisebb rést is”. Az oltatlanoknál nincs meg az alapimmunitás, így a rektor szerint nekik van miért aggódniuk. Akik felvették a vakcinát, azoknál orrfolyás, fejfájás, torokfájás és egy-két napos láz a legjellemzőbb tünet. Hozzátette,

a betegek számában akár tízszeres megugrás is előfordulhat, ami jelentkezni fog a súlyos esetek abszolút számában is, vélhetően a kórházi kezelésre szorultak száma is emelkedni fog egy héten belül.

Merkely előtt Békássy Szabolcs, a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője arról beszélt, hogy jelentősen emelkedett a légúti tünetekkel orvoshoz fordulók száma, mely azt mutatja, hogy összeért a járvány negyedik és ötödik hulláma.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter