Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Orbán állítólagos „grazi magánklinikás” útjairól beszélt Márki-Zay Péter az egészségügy kapcsán

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán állítólagos „grazi magánklinikás” útjairól beszélt Márki-Zay Péter az egészségügy kapcsán
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Facebookos videósorozatának szombati epizódjában Márki-Zay Péter az egészségügy állítólagos privatizálásáról beszélt.

Az Egységben Magyarországért névre keresztelt hatpárti ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltje azt mondta, a Fidesz hamis vádjaival ellentétben az ellenzék nem szeretné magánosítani az állami kórházakat. Márki-Zay ugyanakkor óriási problémákat lát a fekvőbeteg- és a járóbeteg-ellátásban, és véleménye szerint a Fidesz szándékosan züllesztette le ezeket a területeket azért, hogy magánosíthassa.

„Orbán Viktor akarja megszerezni ezt a területet. Orbán Viktor és a fideszes tolvajok kinézték maguknak az egészségügyet – nekik az egészségügy igenis biznisz”

– jelentette ki Márki-Zay Péter, sorra véve a Fidesz-közeli vállalkozókhoz (Csányi Sándor, a Rahimkulov-fivérek, „a fideszessé vált” Kóka János) köthető magánegészségügyi intézményeket.

MZPercek – Valójában ki privatizálná az egészségügyet?

MZPercek – Valójában ki privatizálná az egészségügyet?A Fidesz hamis vádjaival ellentétben mi nem szeretnénk magánosítani az állami kórházakat. A fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátás esetében óriási problémák vannak. Véleményem szerint a Fidesz szándékosan züllesztette le ezeket a területeket, hogy magánosítsa. Orbán Viktor és a fideszes tolvajok kinézték maguknak az egészségügyet, nekik az egészségügy igenis üzlet.Mi azonban vissza akarjuk adni a járóbeteg-ellátást az önkormányzatoknak, az állami egészségügyet akarjuk fejleszteni, és nem Orbán grazi magánklinikás útjait szeretnénk biztosítani a magyar embereknek. Nézze meg Ön is az erről szóló videómat!#csakfelfelé #MZP #egységbenmagyarországért

Posted by Márki-Zay Péter on Saturday, January 8, 2022

„Bizalmas információk alapján” azt is tudni véli, hogy Orbán Viktor a választások után arra készül, hogy privatizálja az egészségügyet. Ezt támasztja alá Márki-Zay szerint az is, hogy Palkovics László az ITM-mel egy olyan tanulmányt készíttetett, amely a magánbiztosítók egészségügybe való bevonásával kapcsolatos. Az ellenzéki politikus állítólag arról is kapott már fülest, hogy Pintér Sándor belügyminiszter 270 millió forintért rendelt meg egy tanulmányt attól a tanácsadócégtől, amely Szlovákiában készítette elő az egészségügy privatizációját.

Márki-Zay összegezve elmondta: az ellenzék azt szeretné, ha az egészségügy állami kézben maradna, és

az emberek kapják meg ott, amit a fideszes megkapnak a magánkórházban, „nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter