Orbán állítólagos „grazi magánklinikás” útjairól beszélt Márki-Zay Péter az egészségügy kapcsán

Orbán állítólagos „grazi magánklinikás” útjairól beszélt Márki-Zay Péter az egészségügy kapcsán
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Facebookos videósorozatának szombati epizódjában Márki-Zay Péter az egészségügy állítólagos privatizálásáról beszélt.

Az Egységben Magyarországért névre keresztelt hatpárti ellenzéki együttműködés miniszterelnök-jelöltje azt mondta, a Fidesz hamis vádjaival ellentétben az ellenzék nem szeretné magánosítani az állami kórházakat. Márki-Zay ugyanakkor óriási problémákat lát a fekvőbeteg- és a járóbeteg-ellátásban, és véleménye szerint a Fidesz szándékosan züllesztette le ezeket a területeket azért, hogy magánosíthassa.

„Orbán Viktor akarja megszerezni ezt a területet. Orbán Viktor és a fideszes tolvajok kinézték maguknak az egészségügyet – nekik az egészségügy igenis biznisz”

– jelentette ki Márki-Zay Péter, sorra véve a Fidesz-közeli vállalkozókhoz (Csányi Sándor, a Rahimkulov-fivérek, „a fideszessé vált” Kóka János) köthető magánegészségügyi intézményeket.

„Bizalmas információk alapján” azt is tudni véli, hogy Orbán Viktor a választások után arra készül, hogy privatizálja az egészségügyet. Ezt támasztja alá Márki-Zay szerint az is, hogy Palkovics László az ITM-mel egy olyan tanulmányt készíttetett, amely a magánbiztosítók egészségügybe való bevonásával kapcsolatos. Az ellenzéki politikus állítólag arról is kapott már fülest, hogy Pintér Sándor belügyminiszter 270 millió forintért rendelt meg egy tanulmányt attól a tanácsadócégtől, amely Szlovákiában készítette elő az egészségügy privatizációját.

Márki-Zay összegezve elmondta: az ellenzék azt szeretné, ha az egészségügy állami kézben maradna, és

az emberek kapják meg ott, amit a fideszes megkapnak a magánkórházban, „nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”.

Kapcsolódó hírek