Itt a friss előrejelzés: 10 centi hó, dermesztő fagy jön a folytatásban

Egy férfi kerékpározik a behavazott XI. kerületi Bartók Béla úton 2019. december 2-án.
Egy férfi kerékpározik a behavazott XI. kerületi Bartók Béla úton 2019. december 2-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

Elfelejthetjük egy darabig a tavaszias életérzést: a kemény lehűlés mellett havazásra is számíthatunk az előttünk álló napokban.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint pénteken már ízelítő érkezik a fagyból, nagy területen -5 és -9 fok közé csökken a hőmérséklet. Az igazi januárhoz méltó hideg azonban hétvégére várható.

Szombaton az északi tájakon lesz a legnagyobb fagy, -10 fok közelében alakulhatnak a minimumok, a Dunántúl északi felén -5 fok közelébe csökkennek a legalacsonyabb értékek.

Havat is kapunk

Szombaton egy mediterrán ciklon csapadékzónája éri el hazánkat, mely az ország keleti, délkeleti felén, harmadán érezteti majd leginkább hatását – a csapadék havazás formájában érkezik majd. A legtöbb hóra a Viharsarokban élők számíthatnak, a meteorológusok szerint arrafelé akár 10 centis hóréteg is kialakulhat.

A szél gyenge lesz, így hófúvástól nem kell tartanunk. A havas tájakon 0 és -1 fok között alakul majd a csúcshőmérséklet, a Dunántúlon 1-3 fok várható.

A havazás felhőzete miatt a keleti, délkeleti tájakon vasárnap reggel lehet majd komolyabb fagyokra számítani, akkor

helyenként -10 foknál is hidegebbet mutathat majd a hőmérő.

?→?Vége a melegrekordoknak, fagyos hétvége, -10 foknál is hidegebb reggelek jönnek.https://www.idokep.hu/hirek/bekoszontenek-az-erosebb-fagyok

Posted by Időkép on Thursday, January 6, 2022

Kapcsolódó hírek