Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Nyomozást rendelt el az ügyészség Varga Judit feljelentése nyomán, a legutóbbi Ördög Ügyvédje-poszt miatt

Az igazságügyi miniszter cáfolja, hogy a lányokat is szeretné.

Varga Judit igazságügyminiszter.
Varga Judit igazságügyminiszter. Fotó: fidesz.hu

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt tett feljelentést még decemberben Varga Judit igazságügyi miniszter, miután december végén ezúttal róla posztolt a Borkai-orgiát korábban nyilvánosságra hozó „Ördög Ügyvédje”.

A miniszter ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, melynek lényege, hogy az említett Facebook-oldalon megjelent poszt

„valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett”.

Az ügyészség mai közleménye szerint nyomozást rendeltek el Varga feljelentése miatt. Megjegyzik, a miniszter indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette, és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Az internetes közösségi hálózaton létrehozott „Az ördög ügyvédje” elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. Az ugyanazon internetes profillal elkövetett újabb bűncselekmény esetében az ügyészség által történő vádképviselet eljárási, bizonyítási szempontból célszerű és indokolt – írták.