Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Poroltóval fújta le a vendégeket egy őrjöngő férfi Mészáros Lőrinc szállodájában

Poroltóval fújta le a vendégeket egy őrjöngő férfi Mészáros Lőrinc szállodájában
Fotó: Facebook/Saliris Resort Egerszalók

Egy 44 éves érdi férfi tűzriadót idézett elő, majd porral oltóval sorra lefújta az ajtót nyitó vendégeket a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó egerszalóki Saliris Resort szállodában szilveszterkor.

Az RTL.hu olvasója szerint a szállóban teltház volt, nagyjából ötszáz vendéggel. A sziréna folyamatosan szólt, így egy idő után az emberek elkezdtek kimenekülni az épületből. Úgy tudni, sokan pánikba estek.

Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az RTL.hu-nak később megerősítette a történteket. Közlése szerint a férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoznak.

A szóvivő szerint a rendbontás azzal kezdődött, hogy a 44 éves vendég azt kezdte ordítozni a folyosón, hogy „tűz van, tűz van”, majd beindította a hotel tűzjelző rendszerét, felkapott egy porral oltó készüléket és elkezdte szétfújni annak tartalmát a folyosón.

Az őrjöngő vendég a zűrzavarra ajtót nyitókat is lefújta, majd miután nem tudott visszamenni a saját szobájába, berúgta annak ajtaját.

A gyanúsított szabadlábon védekezhet, egyébként mindent tagad.