Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Ezek most a legolcsóbb termálfürdők Magyarországon.

A kaposvári Virágfürdő.
A kaposvári Virágfürdő. Fotó: Termálfürdő.hu

A közelgő hosszúhétvége apropóján a Termalfürdő.hu összeállította a legolcsóbb termálfürdők listáját külön a teljes árú és a nyugdíjas belépőre vonatkozóan is. Eszerint

még mindig vannak az országban olyan fürdők, ahol a teljes árú, egész napos belépő bőven 2000 Ft alatt van, a nyugdíjasok pedig találnak olyan helyet, ahol akár 1000 Ft-ért is fürdőzhetnek.

Mint írják, a legolcsóbb fürdők földrajzilag viszonylag egyenlőtlenül helyezkednek el az országban, mivel a két listára összesen két dunántúli fürdő került fel. Jó hír viszont a Budapesten és környékén élőknek, hogy Pest megyében is találunk nagyon olcsó fürdőket. Sőt a legalacsonyabb árú nyugdíjas belépőt kínáló fürdő Budapest központjától alig több mint 1 órányi autóútra található.

A legolcsóbb fürdők 2000 Ft alatti belépővel csábítanak

A teljes árú belépőt jelenleg legalacsonyabb áron a Hajdú-Bihar megyei nádudvari fürdő kínálja.

Mindössze 1500 Ft-ot kérnek az egész napos jegyért. Azonban nem árt sietni, ha ilyen olcsón szeretnénk mártózni az ásványi anyagokban gazdag vízben, mivel március 31-én karbantartás kezdődik a fürdőben, amely egészen a strandszezon kezdetéig tart.

Ha időben ez már nem fér bele, választhatjuk a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr fürdőjét is, amely mindössze kétszáz forinttal drágábban kínálja a belépőt. Ezért cserébe a gyógymedence mellé úszómedencét és élménymedencét is kapunk.

A Dunántúlon csupán egy olyan termálfürdőt találunk, ahová 2000 Ft-nál alacsonyabb áron léphetünk be. A Vas megyében, Sárvár közelében található Mesteriben 1900 Ft-ért öt medencében mártózhatunk meg a helyi termálfürdő földes-meszes termálvizében.

Kevesen tudják, hogy Egerszalókon a sódombjairól nevezetes Saliris Fürdő közvetlen szomszédságában egy rendkívül pénztárcabarát fürdőt is találunk. A Nosztalgia Fürdő névre keresztelt kis termálfürdő ugyanazt a vizet kínálja télen-nyáron látogatható szabadtéri medencéiben, azonban a nagy testvér árainak töredékéért.

Szintén nem éri el a 2000 Ft-ot a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő belépője. A Hajdú-Bihar megyében található fürdő fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléseket kínál a gyógyulni érkező látogatóknak, de szaanák, szoláriumok és kozmetikai szolgáltatások is rendelkezésre állnak. Ez a környék bővelkedik a pénztárcabarát fürdőzési lehetőségekben. Kevesebb mint 40 kilométerre, Békés megyében, Füzesgyarmaton található a Kastélypark Fürdő, amely kül- és beltéri gyógyvizes medencékkel, szaunával és 1950 Ft-os belépővel szintén kiváló ár-érték arányú kikapcsolódást kínál.

Épp 2000 Ft-ot kérnek a teljes árú belépőért a szintén Békés megyei Nagyszénáson, a Szolnok közelében található Tiszaföldváron és a Pest megyei Tóalmáson.

Kicsit drágább, de még 2500 Ft alatt marad a belépő Kiskunhalason és az ország délkeleti csücskében található Tótkomlóson.

Nyugdíjasok akár 1000 Ft-ért is fürdőzhetnek

A fentebb említett fürdők többsége a nyugdíjasok számára is nagyon kedvező árakat kínál.

Közülük is Tóalmás fürdője, a Szent András Gyógyvizes Strand kínálja a legolcsóbban, mindössze 1000 Ft-ért a nyugdíjas belépőt.

Azonban, ha nyugdíjasként 16.00 után érkezünk, akkor csupán 700 Ft-ot kell fizetnünk a nemrégiben felújított gyógyvizes medencék használatáért. Mindezt Budapest központjától alig 1 órányi autóútra.

Van viszont három olyan fürdő, amelyek a felnőtt belépő alapján nem tartoznak a legolcsóbbak közé, azonban a nyugdíjasoknak jelentős kedvezményt adnak, így ebben a kategóriában bekerültek a Termalfurdo.hu gyűjtésébe.

Szintén a főváros vonzáskörzetében, a Gödi Termálfürdőben várják az egyik legalacsonyabb árú belépőjeggyel a nyugdíjasokat, ahol a termálmedencék és szaunák használatáért mindössze 1700 Ft-ot kérnek.

Ugyanezen az áron fürdőzhetnek a nyugdíjasok Kaposváron a Virágfürdőben is. Itt élménymedence, változatos masszázs elemekkel, szaunavilág és uszoda is a vendégek rendelkezésére áll a gyógyászati részleg mellett. Ennél csupán 100 Ft-tal kell többet fizetni Szentesen az Üdülőközpontban. Ezért az árért változatos hőfokú termálmedencéket, több úszómedencét, két gyerekmedencét és csúszdákat használhatunk. Ezzel ez a két fürdő igazán pénztárcabarát lehetőség egy nagyszülő-unoka programhoz.

A legolcsóbb termálfürdők részletes, rendszeresen aktualizált listája – interaktív térképpel – megtalálható ide kattintva.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten