Baleset

Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Pénztárcabarát fürdőtippek a hosszú hétvégére

Ezek most a legolcsóbb termálfürdők Magyarországon.

A kaposvári Virágfürdő.
A kaposvári Virágfürdő. Fotó: Termálfürdő.hu

A közelgő hosszúhétvége apropóján a Termalfürdő.hu összeállította a legolcsóbb termálfürdők listáját külön a teljes árú és a nyugdíjas belépőre vonatkozóan is. Eszerint

még mindig vannak az országban olyan fürdők, ahol a teljes árú, egész napos belépő bőven 2000 Ft alatt van, a nyugdíjasok pedig találnak olyan helyet, ahol akár 1000 Ft-ért is fürdőzhetnek.

Mint írják, a legolcsóbb fürdők földrajzilag viszonylag egyenlőtlenül helyezkednek el az országban, mivel a két listára összesen két dunántúli fürdő került fel. Jó hír viszont a Budapesten és környékén élőknek, hogy Pest megyében is találunk nagyon olcsó fürdőket. Sőt a legalacsonyabb árú nyugdíjas belépőt kínáló fürdő Budapest központjától alig több mint 1 órányi autóútra található.

A legolcsóbb fürdők 2000 Ft alatti belépővel csábítanak

A teljes árú belépőt jelenleg legalacsonyabb áron a Hajdú-Bihar megyei nádudvari fürdő kínálja.

Mindössze 1500 Ft-ot kérnek az egész napos jegyért. Azonban nem árt sietni, ha ilyen olcsón szeretnénk mártózni az ásványi anyagokban gazdag vízben, mivel március 31-én karbantartás kezdődik a fürdőben, amely egészen a strandszezon kezdetéig tart.

Ha időben ez már nem fér bele, választhatjuk a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr fürdőjét is, amely mindössze kétszáz forinttal drágábban kínálja a belépőt. Ezért cserébe a gyógymedence mellé úszómedencét és élménymedencét is kapunk.

A Dunántúlon csupán egy olyan termálfürdőt találunk, ahová 2000 Ft-nál alacsonyabb áron léphetünk be. A Vas megyében, Sárvár közelében található Mesteriben 1900 Ft-ért öt medencében mártózhatunk meg a helyi termálfürdő földes-meszes termálvizében.

Kevesen tudják, hogy Egerszalókon a sódombjairól nevezetes Saliris Fürdő közvetlen szomszédságában egy rendkívül pénztárcabarát fürdőt is találunk. A Nosztalgia Fürdő névre keresztelt kis termálfürdő ugyanazt a vizet kínálja télen-nyáron látogatható szabadtéri medencéiben, azonban a nagy testvér árainak töredékéért.

Szintén nem éri el a 2000 Ft-ot a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő belépője. A Hajdú-Bihar megyében található fürdő fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléseket kínál a gyógyulni érkező látogatóknak, de szaanák, szoláriumok és kozmetikai szolgáltatások is rendelkezésre állnak. Ez a környék bővelkedik a pénztárcabarát fürdőzési lehetőségekben. Kevesebb mint 40 kilométerre, Békés megyében, Füzesgyarmaton található a Kastélypark Fürdő, amely kül- és beltéri gyógyvizes medencékkel, szaunával és 1950 Ft-os belépővel szintén kiváló ár-érték arányú kikapcsolódást kínál.

Épp 2000 Ft-ot kérnek a teljes árú belépőért a szintén Békés megyei Nagyszénáson, a Szolnok közelében található Tiszaföldváron és a Pest megyei Tóalmáson.

Kicsit drágább, de még 2500 Ft alatt marad a belépő Kiskunhalason és az ország délkeleti csücskében található Tótkomlóson.

Nyugdíjasok akár 1000 Ft-ért is fürdőzhetnek

A fentebb említett fürdők többsége a nyugdíjasok számára is nagyon kedvező árakat kínál.

Közülük is Tóalmás fürdője, a Szent András Gyógyvizes Strand kínálja a legolcsóbban, mindössze 1000 Ft-ért a nyugdíjas belépőt.

Azonban, ha nyugdíjasként 16.00 után érkezünk, akkor csupán 700 Ft-ot kell fizetnünk a nemrégiben felújított gyógyvizes medencék használatáért. Mindezt Budapest központjától alig 1 órányi autóútra.

Van viszont három olyan fürdő, amelyek a felnőtt belépő alapján nem tartoznak a legolcsóbbak közé, azonban a nyugdíjasoknak jelentős kedvezményt adnak, így ebben a kategóriában bekerültek a Termalfurdo.hu gyűjtésébe.

Szintén a főváros vonzáskörzetében, a Gödi Termálfürdőben várják az egyik legalacsonyabb árú belépőjeggyel a nyugdíjasokat, ahol a termálmedencék és szaunák használatáért mindössze 1700 Ft-ot kérnek.

Ugyanezen az áron fürdőzhetnek a nyugdíjasok Kaposváron a Virágfürdőben is. Itt élménymedence, változatos masszázs elemekkel, szaunavilág és uszoda is a vendégek rendelkezésére áll a gyógyászati részleg mellett. Ennél csupán 100 Ft-tal kell többet fizetni Szentesen az Üdülőközpontban. Ezért az árért változatos hőfokú termálmedencéket, több úszómedencét, két gyerekmedencét és csúszdákat használhatunk. Ezzel ez a két fürdő igazán pénztárcabarát lehetőség egy nagyszülő-unoka programhoz.

A legolcsóbb termálfürdők részletes, rendszeresen aktualizált listája – interaktív térképpel – megtalálható ide kattintva.

Kapcsolódó hírek

Három hónapos csecsemőhöz riasztották a mentőket Hevesben

Az intézkedő rendőrt is meg akarta ölni a szüleit meggyilkoló férfi Újpesten

4 milliárd forintból ezer parkolóhelyet alakítanak ki Kaposváron

Járda alá szorult tacskót mentettek a kaposvári tűzoltók

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Kigyulladt egy társasházi lakás délben Kaposváron, öt ember vitt el a mentő

Halálra gázolt egy teherautó egy gyalogost Mezőtúron

Lázár János nem kertelt, kimondta a szájával: kötelesség a vasút és a Volán fejlesztése

Kigyulladt Kaposvár legnagyobb épülete, menekítették az embereket

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!