Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Az Alapjogokért Központ úgy tudja, Orbán Viktort választaná kormányfőnek a döntő többség

RövidenRöviden
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Orbán Viktort az aktív szavazók 61 százaléka szeretné miniszterelnöknek, míg Márki-Zay Pétert csupán 24 százalékuk – állapította meg a kormányközeli Alapjogokért Központ.

A gyakorlatilag az állami propaganda aktuális témáinak felerősítésére, „igazolására” tartott szervezet a legfrissebb „közvélemény-kutatására” hivatkozva azt találta: a regnáló kormányfő népszerűsége korábban is hétről hétre 50 százalék fölött volt, baloldali kihívójának szimpatizánsi tábora viszont egyre csökken!

A november 15. és december 8. között, állítólag ezer ember telefonos megkérdezésével készült, országos reprezentatív kutatás eredményei szerint a 2010 óta hivatalban lévő kormányfő népszerűsége töretlen: novemberben 52-56 százalék között volt, december elején pedig már a választási részvételüket biztosra ígérők 61 százaléka mondta azt, hogy őt szeretnék továbbra is kormányon látni.

Emlékezetes, a kormánypropaganda néhány napja minden csatornán azt bömbölteti, hogy Márki-Zay Péterből kiábrándultak az ellenzékiek – ezzel kapcsolatban most hogy, hogy nem az Alapjogokért Központ is erre az eredményre jutott. Míg a megkérdezettek 26-28 százaléka szerette volna, hogy Márki-Zay Péter legyen Magyarország miniszterelnöke, addig december első hetében állítólag már csak 24 százalékuk.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

A fideszes mamelukok elkezdték parancsra siratni Varga Juditot, az ország jelenleg talán legrettenetesebben sorsú asszonyát

Schiffer Andrásnak a Hír TV propagandistája súgta, hogy mit „fog akarni” mondani

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter