Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Kutatás: nagyon várják az emberek Orbán Viktor újabb választási győzelmét

Az Alapjogokért Központ úgy tudja, Márki-Zayt már „a baloldali, kormánypártokkal nem szimpatizáló szavazók sem tartják esélyesnek”.

RövidenRöviden
Orbán Viktor nénikkel.
Orbán Viktor nénikkel. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Míg októberben az aktív szavazók 66, addig novemberben már 69 százaléka mondta azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök győzelmét várja a jövő évi országgyűlési választáson

– olvasható a kormánybarát Alapjogokért Központ legfrissebb „közvélemény-kutatásában”, amelynek részleteit szombaton tették közzé a Facebookon.

A propagandisták szerint az állítólag október 11-12. és november 15-17. között, 1000-1000 ember telefonos megkérdezésével készült kutatásból kiderült, „a kormányfővel szemben induló, baloldali pártok támogatását élvező, a rezsicsökkentést korábban ostobaságnak nevező Márki-Zay Péter” győzelmi esélyei csökkentek: 17-ről 16 százalékra! (Márki-Zay egyébként a kormánypárti riogatással ellentétben nem az olcsó rezsit támadta, hanem a populista szemfényvesztést, ami helyett ő megújuló energiával és energiatakarékossággal csökkentené a rezsit – a szerk.)

‼️TOVÁBB NŐTT AZ ORBÁN VIKTORGYŐZELMÉT VÁRÓK TÁBORA🥳 ‼️Amíg 2021 októberében az aktív szavazók 66, addig novemberben…

Posted by Alapjogokért Központ on Friday, November 19, 2021

A fideszes kutatócég mindenesetre úgy találta, hogy a novemberi adatok alapján a választási részvételüket biztosra ígérő válaszadók több mint kétharmada, tízből hét megkérdezett (69 százalék) a jelenlegi kormányfőt tartja a legesélyesebbnek az új kabinet megalakítására.

„Orbán Viktor győzelmi esélyeinek megítélése tehát javult az elmúlt egy hónapban: Márki-Zay Péter hiába lett a hatpárti balliberális koalíció vezetője, kiválasztásával a hivatalban lévő miniszterelnök mandátumának megújítását prognosztizáló szavazók aránya 66-ról 69 százalékra nőtt” – fogalmaztak az elemzésben.

„Ez azt jelenti, hogy még a baloldali, kormánypártokkal nem szimpatizáló szavazók sem tartják esélyes, Orbán Viktort legyőzni képes politikusnak Márki-Zay Pétert” – állítja az Alapjogokért Központ, nem kifejezetten törődve azzal az ellentmondással, hogy akkor mégis miért Márki-Zay Péterre szavaztak a legtöbben az ellenzéki az előválasztáson.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Jelentősen csökkent a Fidesz támogatottsága egy év alatt

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter