Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Lesz idén fehér karácsony? Egyre biztosabb a válasz

Hóembert épít egy férfi unokájával havazás után Zalaegerszegen 2021. január 8-án.
Fotó: MTI/Varga György

Az utóbbi évekhez képest idén egészen sokáig úgy tűnt, hogy valós esélyünk lesz a fehér karácsonyra, a legfrissebb időjárás-előrejelzések azonban most eloszlatták a reményeket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a valószínűségi számítások alapján azt jósolja, hogy karácsonyra a délről érkező enyhébb levegő kiszorítja a hidegebb légtömeget a Kárpát-medencéből, egyelőre viszont nem bocsátkoztak ennél részletesebb esélylatolgatásba.

Az Időkép ezzel szemben határozottan úgy fogalmaz: nem lesz fehér karácsonyunk. Mint írták, bár december 24-én szinte országszerte fagyos lesz a reggel, és az északi tájakon -10 fok körüli minimumok is előfordulhatnak, hószállingózásra legfeljebb az ország északkeleti csücskében számíthatunk.

25-én pedig már az Időkép szerint is melegfront éri el hazánkat, és a délies áramlással 26-án legfeljebb eső érkezik. A maximum-hőmérsékletek előreláthatólag az ország legnagyobb részén meghaladják az 5 fokot, így sajnos elég nagy biztonsággal kijelenthető, hogy idén is lőttek a fehér karácsonynak – olvasható a cikkben.