Intenzíven havazik Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében

A magyar-szlovén határátkelőket lezárták a teherforgalom elől.

Intenzív havazik Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében; a Közép-Dunántúlon és az Észak-Dunántúlon, valamint Somogy megyében az esőt ónos eső váltotta fel – közölte a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetője csütörtökön.

Pécsi Norbert az M1-en arról beszélt, a legtöbb ónos esőre az előrejelzések szerint Veszprém megyében lehet számítani.

Közölte: csütörtök hajnaltól főként Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében hull a hó. Az előrejelzések szerint ezekben a megyékben az éjszakai órákig lehet havazásra számítani.

Óvatosan az utakon!Megérkezett a csapadékos időt okozó mediterrán ciklon, amely ezúttal sem könnyíti meg az…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Wednesday, December 8, 2021

A társaság folyamatosan tisztítja az utakat: 12 órás váltott műszakokban végzik a síkosságmentesítést. A szerda estétől csütörtök reggelig körülbelül 4000 tonnányi sót és mintegy félmillió liternyi kálcium-klorid-oldatot juttattak ki az utakra. Ugyanakkor a folyamatos havazás miatt vannak még olyan mellékutak, amelyeken téliesek az útviszonyok – hívta fel a figyelmet Pécsi Norbert.

Az Útinform azt közölte csütörtök délelőtt, hogy Sárvár, Csorna, Székesfehérvár, Kápolnásnyék és Paks térségében ónos esőtől síkosak az utak. A Dél-Dunántúlon szinte mindenhol esik az eső. A látótávolság a csapadékos területeken csökkent. A Soproni-hegységben, Lenti, Körmend és Hajdúnánás térségében akár 300 méter alá is csökkenhet a belátható út hossza – tették hozzá. Közölték azt is, hogy több baleset is nehezíti a közlekedést Vas megyében.

Vép térségében havasak, latyakosak az utak! Mindenki vezessen óvatosan a Nyugat-Dunántúlon!Geza7503 fényképe! Köszönjük!

Posted by MetNet on Thursday, December 9, 2021

Lezárták a teherforgalom elől a magyar-szlovén határátkelőket

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság eközben azt közölte, a havazás miatt a szlovén hatóságok lezárták a teherforgalom elől csütörtök délelőtt a magyar-szlovén határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál.

A rendkívüli időjárásra való tekintettel a 7,5 tonna megengedett össztömegűnél nagyobb tehergépjárművek nem léphetik át a határt Tornyiszentmiklóson és Rédicsen. A személygépkocsi-forgalom egyelőre zavartalan, a rendőrök a kamionokat a határközeli pihenőhelyekre terelik.

Kapcsolódó hírek